De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

‘Huawei P8, Mate S en meer krijgen geen Android Nougat-update’

Thomas Haenen
6 september 2016, 16:40
2 min leestijd
‘Huawei P8, Mate S en meer krijgen geen Android Nougat-update’

Verschillende populaire smartphones van Huawei krijgen waarschijnlijk geen update naar Android 7.0 Nougat. Onder andere de Huawei P8, P8 Lite en Mate S zouden buiten de boot vallen.

Lees verder na de advertentie.

Huawei P8 Android Nougat-update

Er komt waarschijnlijk geen Huawei P8 Android Nougat-update, zo bericht de Duitse fansite HuaweiBlog. Volgens de site beschikt het toestel over hardware die niet compatibel is met de nieuwe software. Android 7.0 introduceert de Vulkan-api, grafische software die ervoor moet zorgen dat games soepeler lopen. Die api werkt echter niet goed met elke chip en zou onder andere op de Huawei P8 voor problemen zorgen.

nougat nexus 5

Ook de Huawei P8 Lite, de Ascend Mate 7 en Mate S zouden om deze reden geen update naar Android Nougat krijgen. Deze smartphones beschikken allemaal over oudere, incompatibele chipsets van Huawei zelf. Eerder werd de Nexus 5 al getroffen door dat probleem: hoewel het toestel relatief nieuw is, gaat de Snapdragon 800-chip van dit toestel niet goed om met de Vulkan-api.

Nieuwere smartphones van Huawei zijn als het goed is wél geschikt voor Android 7.0 Nougat. Onder andere de Huawei P9Mate 8 en Huawei Nova zijn geschikt voor Nougat. Huawei heeft officieel echter nog niet laten weten of en wanneer deze smartphones een update kunnen verwachten.

Huawei Android-updates

Huawei heeft sowieso een gebrekkige score als het gaat om het updaten van zijn smartphones. De fabrikant brengt zelden tot nooit updates uit voor zijn toestellen en als ze al verschijnen, dan is het vaak rijkelijk laat. Waar de meeste fabrikanten hun vlaggenschepen in ieder geval één tot twee jaar beloven bij te werken, is het bij Huawei vaak een wonder als er meer dan één update verschijnt. De Nexus 6P, die in samenwerking met Google ontwikkeld werd, is daar eigenlijk de enige uitzondering op.

Opvallend is dat Honor, het submerk van Huawei, onlangs bekend maakte al zijn smartphones minimaal twee jaar van updates te voorzien. De Honor 8 en andere toestellen van dat bedrijf kunnen dus waarschijnlijk wel op een Android Nougat-update rekenen. Dit terwijl Honor doorgaans dezelfde chips gebruikt als Huawei en dus mogelijk met dezelfde compatibiliteitsproblemen kampt.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Bron: HuaweiBlog
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Ascend Mate 7
Huawei Ascend Mate 7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu