De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Huawei komt met oplossing Android Wear-probleem Huawei P8

Gijs Ettes
5 juni 2015, 12:31
2 min leestijd
Huawei komt met oplossing Android Wear-probleem Huawei P8

Bezitters van de Huawei P8 melden dat hun toestel niet goed werkt met Android Wear, waardoor notificaties en berichten niet op een smartwatch worden getoond. Huawei erkent het probleem en komt binnen enkele weken met een oplossing.

Lees verder na de advertentie.

Oplossing voor Huawei P8 Android Wear-probleem

De Huawei P8 is een toestel met twee gezichten. Aan de ene kant heeft het een prachtig design, een goed scherm en een prettige gebruikerservaring. Hoewel de camera in het donker en met video`s zich niet kan meten met concurrerende toestellen, maakt de P8 overdag uitstekende foto`s. Keerzijde is de software van de P8. De EMUI 3.1-skin is behoorlijk buggy, doet weinig unieks en bevat rare foutjes, wat afbreuk doet aan de verder vloeiende ervaring.

Huawei P8 android wear

Een van de problemen waarmee de P8 vanaf het begin te kampen heeft, is de brakke ondersteuning voor Android Wear. Het probleem zit in het verlenen van toestemming aan apps om toegang te krijgen tot de meldingen op de telefoon, essentieel voor Android Wear. Vanuit de Android Wear-app is de toestemming wel te verlenen, maar het besturingssysteem is niet in staat de gegeven toestemming vast te houden en wist deze onmiddellijk weer.

Android Planet-lezer Michael heeft uitgebreid contact gehad met de fabrikant  en kreeg het volgende antwoord:

Wij hebben te horen gekregen van onze Product manager dat er medio juni een update komt waarmee [Android Wear] volledig zou moeten werken [met de Huawei P8]. Wij vragen u nog even geduld te hebben en de website rond die tijd in de gaten te houden voor de update.

Een oplossing is dus in aantocht, maar daar hebben gebruikers wel ruim een maand op moeten wachten. Welke verbeteringen de update nog meer brengt, is niet bekend. Meer over de smartphone lees je in onze uitgebreide Huawei P8 review.

Het laatste nieuws over Android Wear

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei P8
Huawei P8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu