‘Nieuwe foto’s Huawei P8 lekken uit’

Wouter Nijsen
26 januari 2015, 22:00
1 min leestijd
‘Nieuwe foto’s Huawei P8 lekken uit’

Er zijn nieuwe foto`s uitgelekt die ons meer vertellen over het uiterlijk van de Huawei P8. Huawei lijkt te kiezen voor een design vergelijkbaar met dat van de Ascend P7.

Lees verder na de advertentie.

Huawei P8 foto’s

Huawei P8 foto's

Langzaam maar zeker lekt er steeds meer informatie uit over de Huawei P8, het toestel dat de uitstekende Ascend P7 moet gaan opvolgen. Er zijn nieuwe beelden opgedoken, die het vermoedelijke uiterlijk  van de P8 tonen. Op de foto`s (zie hiernaast) is het metalen design van het toestel te zien, dat doet denken aan dat van de P7. Zo zijn  de hoeken en licht afgeronde randen intact gebleven, al wijkt de positie van de camera iets af van eerder gelekte beelden.

Wat we weten over de Huawei P8

Huawei heeft zich nog niet officieel uitgelaten over de P8, al wordt er de laatste tijd al wel voorzichtig gespeculeerd over de specificaties van het toestel. Zo zou de smartphone  voorzien zijn van een 5,2 inch-scherm, met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Daarnaast wordt de P8 hoogstwaarschijnlijk aangestuurd door een Kirin 930 octacore-processor (64 bits), die wordt bijgestaan door 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslagruimte. Ook wordt verwacht dat de smartphone  de beschikking krijgt over een vingerafdrukscanner, 2600 mAh-accu en Android 5.0 (Lollipop).

Aanvankelijk werd gedacht dat Huawei de P8 op het Mobile World Congress in maart uit de doeken zou doen, maar dit lijkt niet helemaal te kloppen. De smartphonefabrikant zou daarentegen het toestel willen presenteren tijdens een eigen evenement op 8 april. Dit om te voorkomen dat de smartphone  ondergesneeuwd wordt door alle aankondigingen op het MWC.

De Huawei P8 wordt naar verwachting in mei in de winkels gelegd, voor een adviesprijs van circa 400 euro.

Het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Ascend P7
Huawei Ascend P7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu