De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Ontwikkelaars krijgen Android 8.0 werkend op oude Huawei P8 Lite

Wouter Nijsen
21 november 2017, 16:52
1 min leestijd
Ontwikkelaars krijgen Android 8.0 werkend op oude Huawei P8 Lite

Budgettoestellen worden lang niet zo vaak (en snel) van Android-updates voorzien als duurdere toestellen. Een groepje ontwikkelaars bewijst dat het mogelijk is door een onofficiële rom van Android 8.0 voor de Huawei P8 Lite te bouwen.

Lees verder na de advertentie.

Onofficiële Huawei P8 Lite Android 8.0-update

huawei p8 lite android 8.0

Omdat fabrikanten doorgaans na zo’n twee jaar stoppen met het uitbrengen van Android-updates, ben je als gebruiker van een ouder, goedkoper toestel vaak aangewezen op onofficiële roms om ze alsnog binnen te krijgen. Team OpenKirin heeft een versie van Android 8.0 (Oreo) voor de Huawei P8 Lite, een toestel uit 2015, ontwikkeld en op het XDA Developers-forum geplaatst.

Het gaat om een experimentele en onvolledige versie van de Oreo-update. Hierdoor werken verschillende features, zoals bluetooth, nfc, de gyroscoop en fm radio nog niet. De belangrijkste functies van de P8 Lite werken echter wel naar behoren. Via deze link op het XDA Developers-forum vind je instructies voor de installatie van de rom. Ook wordt aangeraden om vooraf een back-up van je belangrijke data te maken.

Meer over de Huawei P8 Lite

De Huawei P8 Lite verscheen begin 2015 als de goedkope versie van de P8. Het toestel heeft een 5 inch-hd-scherm (1280 bij 720 pixels), octacore-processor, 2GB RAM, 16GB opslag. Naast een 13 megapixel-camera is ook een 5 megapixel-frontcamera voor selfies aan boord. De smartphone lanceerde met Android 5.0 (Lollipop) maar werd later bijgewerkt naar Android 6.0 (Marshmallow).

In Nederland was de Huawei P8 Lite behoorlijk populair en één van de beste verkopende budgettoestellen van 2015. Het toestel werd een jaar later opgevolgd door de Huawei P9 Lite, terwijl dit jaar de P8 Lite (2017) verscheen. Deze smartphone heeft een opgefrist design, nieuwere software en veel krachtige hardware, terwijl je ‘m voor minder dan 200 euro in huis haalt.

Lees meer over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei P8 Lite
Huawei P8 Lite

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu