De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

‘Presentatie Huawei P8 op apart evenement in april’

Wouter Nijsen
22 januari 2015, 16:44
1 min leestijd
‘Presentatie Huawei P8 op apart evenement in april’

De Huawei P8 wordt niet in maart, maar in april tijdens een speciaal evenement onthuld. Voor het nieuwe toestel zou Huawei de naam ‘Ascend’ laten vallen.

Lees verder na de advertentie.

Huawei P8 onthulling

huawei

Er werd verwacht dat de Huawei P8 in maart, tijdens het Mobile World Congress, gepresenteerd zou worden, maar dit schijnt niet helemaal waar te zijn. Volgens nieuwe geruchten doet  Huawei het aanstaande toptoestel een maand later  uit de doeken. De fabrikant zou op 8 april hiervoor een eigen evenement willen organiseren, wellicht om te voorkomen dat de P8 ondergesneeuwd wordt door alle aankondigingen tijdens het MWC.

Wat we  tot nu toe weten

De Huawei P8 volgt  de uitstekende Ascend P7  op en zal dit hoogstwaarschijnlijk doen met  enkele veranderingen en verbeteringen. Zo zou de smartphone  voorzien zijn van een snellere Kirin 930 octacore-processor, die wordt bijgestaan door 3GB aan werkgeheugen. Ook krijgt  de smartphone  naar verluidt  een metalen behuizing.

Naar verwachting zal het scherm van het toestel 5,2 inch  meten  en een resolutie van 1920 bij 1080 pixels hebben. Dat laatste zou een verstandige keuze van Huawei zijn, aangezien hogere resolutie schermen tot op heden weinig  meerwaarde  bieden, zeker niet op schermen kleiner dan 6 inch. Verder zou de P8 voorzien worden van een vingerafdrukscanner en 32GB aan opslagruimte.

Het is nog niet bekend over welke camera, batterijcapaciteit en Android-versie de Huawei  P8 zal beschikken. Wel is aannemelijk dat het toestel op Android 5.0 (Lollipop)  draait en overweg kan met 4g(+). Tot slot wordt verwacht dat de P8 in mei in de winkels ligt voor een adviesprijs van circa 400 euro. Huawei heeft niet op de geruchten gereageerd.

Het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei P8
Huawei P8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu