De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

‘Huawei P8 krijgt een volledig nieuwe en snellere processor’

Wouter Nijsen
4 april 2015, 16:07
1 min leestijd
‘Huawei P8 krijgt een volledig nieuwe en snellere processor’

Nieuwe berichten suggereren dat de Huawei P8 voorzien wordt van een geheel nieuwe en snellere processor. Dit zou wel  mogelijk  gevolgen kunnen hebben voor de batterijduur van de P8.

Lees verder na de advertentie.

Huawei P8 processor

Het leek vrijwel vast te staan dat de Huawei P8 aangedreven zou worden door een Kirin 930-processor, maar dit schijnt niet helemaal te kloppen. Als we de laatste geruchten mogen geloven, wordt deze processor, die door Huawei zelf is gemaakt, vervangen door een Kirin 935-chip.

De Kirin 935-processor is een snellere octacore-versie van de 930 die vooral op grafisch gebied meer rekenkracht heeft. De extra processorkracht heeft vermoedelijk  wel een keerzijde. Kirin 935 zou minder efficiënt met stroom omspringen, wat wellicht  gevolgen heeft voor de batterijduur van de Huawei P8.

Overige Huawei P8 specs

Huawei heeft zich nog niet officieel uitgelaten over de specificaties van de P8, maar de afgelopen weken (en maanden) is er wel het een en ander uitgelekt. Zo heeft  het toestel waarschijnlijk een 5,2 inch-scherm, met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels.

Onder de motorkap zou 3GB aan werkgeheugen, 32GB aan opslagruimte en een 2600 mAh-accu aanwezig zijn. De 13 megapixel-camera aan de achterzijde zou foto`s maken met een IMX278-sensor van Sony, al lijkt dat nog niet helemaal  vast te staan.

Huawei P8 processor

De Huawei P8 wordt op 15 april tijdens een eigen evenement in Londen officieel uit de doeken gedaan. Daar horen we wat de daadwerkelijke specificaties en de prijs van het toestel zullen zijn. Daarnaast wordt er gesuggereerd dat tijdens het evenement een kleinere en minder krachtige versie van de P8 wordt onthuld, die de Huawei P8 Lite zou  heten.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei P8
Huawei P8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu