Huawei P9 en Mate 8 krijgen alsnog update naar Android 8.0

Thomas Haenen
26 januari 2018, 12:06
2 min leestijd
Huawei P9 en Mate 8 krijgen alsnog update naar Android 8.0

Goed nieuws voor bezitters van enkele oudere Huawei-smartphones: het bedrijf brengt toch een Android 8.0-update uit voor de Huawei P9 en Mate 8.

Lees verder na de advertentie.

Huawei P9 Android 8.0-update in aantocht

De Huawei P9, P9 Plus en Mate 8 krijgen binnenkort een update naar Android Oreo. Huawei heeft een lijst vrijgegeven van alle smartphones die in de komende weken een update kunnen verwachten, en daar prijken ook deze oudere toestellen op. Hoewel het gaat om een lijst voor de Chinese markt, is het waarschijnlijk dat de updates later ook in Nederland verschijnen. Een precieze releasedatum is nog onbekend.

Huawei P9 Android 8.0-update

Van veel recente Huawei-smartphones wisten we al dat ze een update krijgen. Zo loopt er al een tijdje een bètaprogramma van Android 8.0 voor de Huawei P10 en P10 Plus. Ook de Mate 9 kan binnenkort op een update rekenen. De nieuwere Mate 10 Pro draait uit de doos op Oreo.

Nieuw in Android 8.0

Android 8.0 (Oreo) introduceert onder andere een picture-in-picture-modus voor het kijken van video’s. Ook nieuw zijn notificatiekanalen, waarmee je makkelijker filtert welke berichten een app je wel of niet mag sturen. Daarnaast wordt het accuverbruik van apps op stand-by verder teruggedrongen. Ook voegt Huawei zelf enkele nieuwe opties aan de camera-app toe.

Eind vorig jaar ontvouwde Huawei een nieuw updatebeleid. Het bedrijf beloofde dat alle high-end smartphones, zoals de Mate 10 Pro en P10, twee jaar verzekerd zijn van updates. Ook ontvangen ze maandelijks de beveiligingsupdates die Google uitrolt. Goedkopere Huawei-smartphones krijgen ook die beveiligingsupdates, maar worden één keer per kwartaal bijgewerkt.

Het nieuwe beleid geldt echter alleen voor smartphones die vanaf dit jaar verschijnen. Veel oudere, goedkope toestellen vallen daardoor waarschijnlijk op de boot. Zo ontbreken onder andere de Huawei P8 Lite (2017) en Huawei P10 Lite op de lijst. Dat suggereert dat twee van de populairste Huawei-budgetsmartphones van het afgelopen jaar geen grote updates meer krijgen.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Mate 8
Huawei Mate 8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu