De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo installeer je de Android 7.0 Nougat-bèta op je Huawei P9

Thomas Haenen
28 juli 2016, 16:52
2 min leestijd
Zo installeer je de Android 7.0 Nougat-bèta op je Huawei P9

Een voorlopige versie van de Huawei P9 Android 7.0-update is uitgelekt. Die introduceert onder andere een app-overzicht, aanpassingen aan het design en een vernieuwde bel-app. Wij leggen je uit hoe je ‘m installeert.

Lees verder na de advertentie.

Huawei P9 Android N update

Na het installeren van de update beschikt de Huawei P9 alvast over enkele features van Android 7.0 Nougat, zoals een verbeterde Doze-modus die het accuverbruik op standby moet beperken. Ook kun je nu kiezen tussen meerdere gebruikersprofielen, als je je toestel even wil uitlenen.

De weer-app en instellingen hebben een nieuwe look gekregen en je kunt bij je contacten nu ook invullen waar ze op social media te vinden zijn. Daarnaast zijn er nog veel kleine verbeteringen op de achtergrond die Android soepeler en sneller moeten laten lopen.

Het meest opvallende is dat de update ook weer een losstaande app-overzicht toevoegt aan de Huawei P9. EmotionUI, Huawei’s Android-skin, zet doorgaans juist alle snelkoppelingen naar je apps direct op je homescreen. Dat er in deze update wel een app-drawer zit betekent overigens niet dat deze definitief terug is; het gaat immers om een voorlopig versie van de software, dus Huawei kan hem altijd nog schrappen.

Huawei P9 update installeren

De Huawei P9 Android N-update installeren is wel op eigen risico, omdat het om een bèta van de nieuwe software gaat. Daardoor kunnen er gegevens verloren gaan tijdens het upgraden en loop je bovendien het risico dat apps niet meer opstarten of je telefoon vastloop. Mocht je het toch willen proberen, volg dan onderstaande stappen.

  1. Maak een back-up van de bestanden op je Huawei P9;
  2. Download het update.zip bestand via het forum van XDA-Developers (scroll naar beneden voor het bestand met het bestand waarbij ‘EMUI-EVA-C900B040SP11-log’ staat);
  3. Pak download.zip uit, en zet de bestanden op een microSD-geheugenkaart in de folder ‘DLOAD’;
  4. Plaats de geheugenkaart in je Huawei P9;
  5. Start je Huawei P9 op, open de telefoon-app en toets *#*#2846579#*#* in;
  6. Selecteer vervolgens ‘Software Upgrade’ tussen de opties die verschijnen;
  7. Reset de Huawei P9 terug naar de fabrieksinstellingen en start hem opnieuw op. Importeer de back-up die je hebt gemaakt om je bestanden terug te krijgen.

Mocht je liever aan de slag gaan met de definitieve versie van de update, dan zul je nog even moeten wachten. Google heeft zelf nog geen definitieve versie van Android 7.0 Nougat vrijgegeven, maar zelfs wanneer dat gebeurt, heeft Huawei vermoedelijk nog meerdere maanden nodig om de software te optimaliseren en wereldwijd uit te rollen.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei P9
Huawei P9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu