De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Huawei bevestigt: geen Android Oreo-update voor P9, maar P10 Lite rolt nu uit

Thomas Haenen
2 juli 2018, 15:28
2 min leestijd
Huawei bevestigt: geen Android Oreo-update voor P9, maar P10 Lite rolt nu uit

De Huawei P9 krijgt definitief geen update naar Android 8.0 (Oreo), zo heeft een woordvoerder van het bedrijf bevestigd. Voor bezitters van de P10 Lite en P8 Lite (2017) is er wel goed nieuws.

Lees verder na de advertentie.

Geen Huawei P9 Android Oreo-update in de maak

Huawei legt definitief een set geruchten van eerder dit jaar naast zich neer. In januari en maart beweerden bronnen nog dat Huawei aan een Android 8.0 (Oreo)-update werkte voor de P9. Onlangs gaf een medewerker van Huawei’s klantenservice al aan dat er geen plannen voor die update waren, en dat is nu bevestigd door een woordvoerder. “De Huawei P9 krijgt vooralsnog geen update naar Oreo,” zo bevestigt Huawei Nederland tegenover Android Planet.

“Bij Huawei streven we er altijd naar om onze klanten de beste gebruikservaring te bieden op hun smartphones, tablets en wearables,” aldus de woordvoerder.  “Om de beste gebruikservaring te garanderen voor klanten met een Huawei P9 ontvangt deze smartphone geen update naar Android Oreo. We willen namelijk voorkomen dat de update afbreuk doet aan de optimale werking van de P9.”

Huawei P10 Lite review

Oreo-update voor Huawei P10 Lite en P8 Lite (2017)

Voor bezitters van twee goedkopere en nieuwere Huawei-smartphones is er wel goed nieuws. Een Android Oreo-update voor de Huawei P10 Lite rolt vanaf deze week uit in Nederland, zo heeft een woordvoerder bevestigd. Een update voor de P8 Lite (2017) is ook binnen nu en een paar dagen beschikbaar. Gebruikers krijgen automatisch een notificatie zodra de nieuwe software voor hen beschikbaar is.

Android 8.0 (Oreo) introduceert onder andere een picture-in-picture-modus voor het kijken van video’s. Ook nieuw zijn notificatiekanalen, waarmee je makkelijker filtert welke berichten een app je wel of niet mag sturen. Daarnaast wordt het accuverbruik van apps op stand-by verder teruggedrongen. Ook voegt Huawei zelf enkele nieuwe opties aan de camera-app toe.

Eind vorig jaar ontvouwde Huawei een nieuw updatebeleid. Het bedrijf beloofde dat alle high-end smartphones, zoals de P20 Pro, twee jaar verzekerd zijn van updates. Ook ontvangen ze maandelijks de beveiligingsupdates die Google uitrolt. Goedkopere Huawei-smartphones krijgen ook die beveiligingsupdates, maar worden één keer per kwartaal bijgewerkt.

Het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei P10 Lite
Huawei P10 Lite

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu