De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Huawei verbetert P9-camera en -galerij met nieuwste update

Thomas Haenen
23 januari 2018, 15:07
2 min leestijd
Huawei verbetert P9-camera en -galerij met nieuwste update

De inmiddels bijna twee jaar oude Huawei P9 krijgt enkele nieuwe camerafuncties. Een update met de opties wordt per direct wereldwijd uitgerold.

Lees verder na de advertentie.

Huawei P9 camera-update beschikbaar

Bezitters van de Huawei P9 kunnen binnenkort aan de slag met update EVA-L19C185B393. Desoftware wordt geleidelijk wereldwijd uitgerold, waardoor het enkele dagen of weken kan duren voor deze op jouw smartphone beschikbaar is. Je krijgt automatisch een notificatie zodra je toestel aan de beurt is. Handmatig controleren kan ook, door bij de instellingen naar ‘Systeem’ te gaan en ‘Software-update’ te selecteren.

Na installatie krijg je enkele nieuwe opties in de camera-app, zoals de ‘Moving Picture’-modus. Als je daarmee een foto maakt, wordt ook de seconde voor en na het fotograferen vastgelegd. Zo heb je dynamische foto’s die je kiekjes net wat levendiger maken. Ook is de selfiecamera licht verbeterd, al licht Huawei niet toe wat er precies is aangepast.

huawei p9 vs huawei p8

De galerij-app wordt ook een stuk overzichtelijk gemaakt. Foto’s zijn voortaan te doorzoeken op datum, locatie en albumnaam. Ook kun je nu je eigen ‘highlights’ maken: een verzameling van foto’s en video die je zelf samenstelt. Handig als je bijvoorbeeld een eigen collectie wil maken van trouwfoto’s, familiefeesten of andere bijzondere momenten.

Je toestel kan in de toekomst automatisch updaten. Via de instellingen kun je inschakelen dat updates tussen 2 en 4 uur ‘s nachts automatisch worden geïnstalleerd. Tot slot heeft Huawei een hort aan kleine verbeteringen op de achtergrond doorgevoerd. Die zorgen er vooral voor dat apps soepeler lopen en sneller opstarten.

Nog geen Android 8.0 (Oreo)-update

Ook na installatie loopt het toestel nog op Android 7.0 (Nougat). Het is onbekend of Huawei een Android 8.0-update uitbrengt voor zijn oudere vlaggenschip. De Chinese fabrikant bracht in het verleden zelden updates uit voor oudere toestellen, maar is de laatste tijd actiever in het bijwerken van toestellen. Of ook P9-gebruikers daar van profiteren, is echter nog maar de vraag. De goedkopere P9 Lite krijgt de update vrijwel zeker niet.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei P9
Huawei P9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu