De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Nieuwe foto’s en specificaties Huawei P9 verschijnen online’

Wouter Nijsen
1 maart 2016, 19:22
2 min leestijd
‘Nieuwe foto’s en specificaties Huawei P9 verschijnen online’

Er zijn nieuwe foto`s en specificaties van de  Huawei P9 opgedoken. Het toestel is standaard voorzien van een dubbele camera aan de achterzijde en komt in vier varianten beschikbaar.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk de Huawei P9 foto`s

De foto`s zijn gepubliceerd door VentureBeat. De Huawei P9, die intern de codenaam `Eva` zou hebben, dook al verschillende keren op, maar het toestel was nog nooit zo duidelijk te zien. Zoals je op de foto`s hieronder kunt zien, is de belangrijkste nieuwe feature van de P9 de dubbele camera aan de achterzijde. De camera is – net als bij de Huawei P8 – geplaatst in een witte balk aan de bovenkant en wordt bijgestaan door een led-flitser.

Huawei P9

Het zou gaan om een tweetal 12 megapixel-camera`s, waarmee de gebruiker na het maken van een foto de focus zou kunnen aanpassen. Daarnaast zou de dubbele camera nog meer unieke features met zich meebrengen, maar het is onduidelijk welke dit zijn.

Doordat de vingerafdrukscanner in de achterkant van het toestel zit verwerkt, doet de P9 ons denken aan de Mate S, het toptoestel dat eind vorig jaar verscheen. Ook zijn de antennestrepen aan de onder- en zijkanten zichtbaar, waarmee de smartphone  iets weg heeft van de iPhone 6(S). Tot slot laten de foto`s zien dat de P9 het eerste Huawei-toestel is met een usb-c-aansluiting. Hiermee kan de telefoon veel sneller worden opgeladen, maar usb-c versnelt ook de doorvoer van data.

Meerdere varianten en specs

VentureBeat schrijft verder dat er vier versies van de Huawei P9 verschijnen. Naast een regulier model komt Huawei mogelijk ook met een goedkopere P9 Lite, grotere P9 Max en een premium-model met een snellere processor en meer werkgeheugen. Laatstgenoemde zou zijn voorzien van de nieuwe Kirin 955-chip met 4GB RAM.

De reguliere P9 zou worden aangedreven door een Kirin 950-chip met octacore-processor en 3GB aan werkgeheugen. Standaard zou er 32GB aan opslagruimte aanwezig zijn, al is het aannemelijk dat de premium-versie ook met 64GB en 128GB verschijnt. Verder is de verwachting dat de P9 standaard draait op  Android 6.0.1 (Marshmallow) en beschikt  over een flinke 3900 mAh-accu. Het is nog onduidelijk wanneer het toestel wordt aangekondigd, maar dit lijkt niet lang meer te duren.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Bron: VentureBeat
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei P9
Huawei P9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu