De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Huawei rolt Android 7.0-update uit voor P9 Lite in Nederland

Thomas Haenen
4 april 2017, 11:55
2 min leestijd
Huawei rolt Android 7.0-update uit voor P9 Lite in Nederland

Huawei is begonnen met de uitrol van Android 7.0 Nougat voor de P9 Lite. De populaire budgetsmartphone van vorig jaar krijgt daarmee verschillende nieuwe functies.

Lees verder na de advertentie.

Huawei P9 Lite Android 7.0-update

Hoewel de update al enkele weken wordt uitgerold in andere landen, is vanaf vandaag ook Nederland aan de beurt. Verschillende Nederlandse Huawei P9 Lite-bezitters hebben aangegeven dat ze de software inmiddels kunnen downloaden. Gebruikers krijgen automatisch een notificatie zodra de Android 7.0 Nougat-update klaarstaat voor hun smartphone.

Is de Huawei P9 Lite Android 7.0-update nog niet beschikbaar voor jouw toestel? Dan kun je handmatig op de beschikbaarheid testen door bij de instellingen naar ‘Software-update’ te gaan. Het is aan de raden de update enkel te installeren via wifi, omdat deze enkele honderden MB’s groot is.

Nieuw in Android 7.0

Na het installeren van de update ben je voorzien van Android 7.0 Nougat. Deze introduceert verschillende nieuwe functies, waaronder een splitscreenmodus. Daarmee kun je twee apps boven elkaar stapelen, zodat je bijvoorbeeld een YouTube-video kunt kijken terwijl je een WhatsApp-gesprek doorleest. Ook heeft Google verbeteringen op de achtergrond doorgevoerd die ervoor zorgen dat apps sneller opstarten en soepeler lopen.

Onderdeel van de update is ook EmotionUI 5.0, de nieuwste versie van Huawei’s Android-interface. Deze is voor het eerst voorzien van een app-drawer. Je kunt ervoor kiezen om snelkoppelingen naar apps niet meer direct op je homescreen te plaatsen. Ook heeft Huawei flink gesleuteld aan het design en zijn nieuwe thema’s toegevoegd.

De Huawei P9 Lite is een van de goedkoopste Android-smartphones van het moment. Het toestel is uitgerust met een 5,2 inch-scherm, een 13 megapixel-camera achterop en een ruime 16GB aan opslagruimte. Recent verscheen alweer de opvolger, de Huawei P10 Lite. Die biedt onder andere krachtigere hardware en een vernieuwd design.

Bedankt voor de tip, Antoine!

Lees het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei P9 Lite
Huawei P9 Lite

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu