Huawei P9 en P9 Plus krijgen toch update naar Android 8.0 (Oreo)

Erwin Vogelaar
14 maart 2018, 9:05
2 min leestijd
Huawei P9 en P9 Plus krijgen toch update naar Android 8.0 (Oreo)

De Android Oreo-update voor de Huawei P9 komt er toch aan. Een product manager van Huawei bevestigt dat EMUI 8.0 met Android 8.0 voor het toestel wordt voorbereid.

Lees verder na de advertentie.

Huawei P9 Oreo-update op komst

Goed nieuws voor bezitters van de Huawei P9 en Huawei P9 Plus: deze toestellen krijgen toch een update naar Android 8.0 (Oreo). De update is bevestigd door een product manager van Huawei op het officiële forum van het bedrijf.

Het is nog niet bekend wanneer deze smartphones uit 2016 de update ontvangen, maar gebruikers kunnen in ieder geval tegemoet zien naar een flinke stapel nieuwe functies. Zowel door Android 8.0, maar ook door EMUI 8.0.

Nieuw in EMUI 8.0

EMUI is Huawei’s Android-schil. Door deze komende update voert het bedrijf ook voor zijn eigen software flink wat veranderingen door. Wat dacht je van een navigatiedock met een knoppenbalk, die boven elke app kan zweven. De galerij-app krijgt een prullenbak en het wordt mogelijk om de contactgegevens uit de Contacten- en Mail-app te synchroniseren met LinkedIn.

huawei p9 oreo

Een hele praktische nieuwe functie van EMUI 8.0 is de mogelijkheid om twee bluetooth-apparaten tegelijk te verbinden met je smartphone. Ook zegt Huawei dat toestellen met deze update sneller opstarten en video’s soepeler afspelen.

Nieuw in Android 8.0

Met de update naar Android 8.0 krijgen de toestellen natuurlijk een ook stapel nieuwe functies. Denk aan een picture-in-picture-modus om video’s in een hoekje over een andere app heen te bekijken, maar ook notificatiekanalen waarmee je het aantal notificaties dat je per app krijgt beperkt.

Huawei P10 en Huawei P20

De uitrol van Android 8.0 met EMUI 8.0 is eerder deze maand gestart voor de Huawei P10. Daarnaast krijgen we steeds meer details over de komende Huawei P20. De nieuwste Huawei P20-renders tonen drie versies: de normale P20, de P20 Lite en P20 Pro. Die Pro-versie heeft drie camera’s, terwijl het uiterlijk van de drie toestellen verder erg op elkaar lijkt.

Blijf op de hoogte

Wil je weten wanneer Android 8.0 voor de Huawei P9 wordt uitgerold? En wanneer er meer informatie over de P20 beschikbaar is? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of download de Android Planet-app.

Het laatste nieuws over Huawei

Bron: GizmoChina
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei P9
Huawei P9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu