De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Gerucht: Huawei P9 met nieuw design verschijnt in maart

Wouter Nijsen
19 december 2015, 10:39
2 min leestijd
Gerucht: Huawei P9 met nieuw design verschijnt in maart

De Huawei P8 werd dit jaar uitgebracht en is in ons land behoorlijk populair. Huawei zou aan een opvolger werken en deze in maart volgend jaar uitbrengen.

Lees verder na de advertentie.

`Huawei P9 release in maart`

Huawei zou al kort na de release van de P8 zijn begonnen met de ontwikkeling van een opvolger, de Huawei P9 en Huawei P9 Lite. Volgens de Chinese website Mobile-dad is het bedrijf  van plan om dit toestel volgend jaar maart te lanceren. Dat lijkt aannemelijk, omdat de Huawei P8 rond diezelfde tijd in 2015 werd onthuld.

Huawei P8

Volgens de laatste geruchten beschikt de Huawei P9 – net als zijn voorganger – over een 5,2 inch-scherm, waarvan  de resolutie nog onbekend is. Er wordt gesproken over een curved design, al is nog onduidelijk hoe dit er precies uit komt te zien. Verder zou de Huawei P9 zijn voorzien van een snelle Kirin 950-processor met 4GB aan werkgeheugen en een vingerafdrukscanner. Aan de achterkant zou een dubbele camera zijn geplaatst met laser autofocus.

Mogelijk wordt in 2016 ook de Huawei P9 Max uitgebracht. Dit toestel zou een 6,2 inch-QHD-scherm hebben. Van de P8 verscheen ook een Max-variant, maar die is tot op heden niet in Nederland uitgebracht.

Meer over Huawei

Het gaat hard met Huawei. Gisteren werd duidelijk dat de Chinese fabrikant 100 miljoen smartphones in 2015 verkocht, waarbij de verkopen waarschijnlijk nog hoger uitvallen. Het bedrijf blijft flink groeien en enkele maanden geleden werd in samenwerking met Google de Nexus 6P uitgebracht. Zoals je in de Nexus 6P review kunt lezen, is dit wat ons wat betreft de beste Android-smartphone van dit jaar.

In Nederland doet vooral de Huawei P8 het goed. Dat komt door de marketingstrategie van Huawei en het feit dat de smartphone prima specs biedt voor een lage prijs. Voor minder dan 400 euro krijg je een toestel met een fraai design, prima camera`s en vlotte hardware.

Lees meer over Huawei

Bron: Mobile-dad
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei P8
Huawei P8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu