De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Verkoopcijfers Huawei P9 tonen voorsprong op de concurrentie

Thomas Haenen
7 september 2016, 10:09
2 min leestijd
Verkoopcijfers Huawei P9 tonen voorsprong op de concurrentie

Volgens de laatste verkoopcijfers van de Huawei P9 is het toestel al zes miljoen keer verkocht, zo heeft de fabrikant vannacht laten weten. De Android-smartphone is inmiddels zo’n vier maanden te koop in Nederland.

Lees verder na de advertentie.

Huawei P9 verkoopcijfers

Het zou puur gaan om Huawei P9 verkoopcijfers; varianten als de P9 Lite worden in het totaal niet meegenomen. Daarmee lijkt het bedrijf op koers te liggen om de verkopen van de P8 te verbreken. Van dat vorige vlaggenschip werden in totaal iets minder dan tien miljoen exemplaren verkocht.

Daarmee is het nieuwste vlaggenschip van Huawei bovendien één van de populairste smartphones die dit jaar verschenen is. Veel concurrenten op Android-gebied hebben het dit jaar erg lastig. Deze zomer doken al berichten op dat de LG G5 verkopen tegenvielen en dat ook de HTC 10 met moeite een miljoen verkopen wist te halen. Ook Sony en Motorola weten Huawei vooralsnog niet te evenaren.

huawei p9 2

Huawei heeft echter nog veel in te halen als het zijn grootste concurrenten wil overtreffen. Apple verkocht het vorige kwartaal alleen al ruim 40 miljoen iPhones, terwijl de iPhone 7 pas dit kwartaal geïntroduceerd wordt. Van de Samsung Galaxy S7 zouden inmiddels ruim 25 miljoen exemplaren verkocht zijn.

Meer over de Huawei P9

De Huawei P9 is sinds dit voorjaar in Nederland te koop. Het vlaggenschip van de Chinese fabrikant beschikt over een dubbele camera achterop, waarbij de tweede lens gebruikt kan worden om foto’s in zwart-wit te schieten. Huawei zegt de camera samen met Leica te hebben ontwikkeld. De smartphone heeft verder nog een 5,2 inch-full-hd-scherm, een 3000 mAh-accu en een octacore-processor die door Huawei zelf ontwikkeld is.

In onze Huawei P9 review noemden we het toestel een fotogeniek vlaggenschip met enkele beperkingen. “Het valt te prijzen dat Huawei zich daadwerkelijk probeert te onderscheiden van de concurrentie door de focus te leggen op fotografie, maar de smartphone heeft ook duidelijke nadelen. Zo is hij gevoelig voor krasjes en valt er (nog steeds) genoeg aan te merken op de software. Desalniettemin mag de P9 zich met recht een high-end toestel noemen, dat bovendien 100 euro goedkoper is dan zijn concurrenten”.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei P9
Huawei P9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu