De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

‘Dit is waarom Huawei de Google Pixel-toestellen niet maakt’

Erwin Vogelaar
3 oktober 2016, 19:03
2 min leestijd
‘Dit is waarom Huawei de Google Pixel-toestellen niet maakt’

Als het iets anders was gelopen, had niet HTC maar Huawei Pixel-smartphones gemaakt. De onderhandelingen liepen echter al snel stuk. Lees verder waarom.

Lees verder na de advertentie.

Huawei Pixel

In de aanloop naar de onthulling van de Pixel en Pixel XL, hebben we een hoop geruchten gehoord. Voordat duidelijk werd dat HTC aan het roer zou staan van de nieuwe Google-smartphones, was Huawei ook nog een kanshebber. Sterker nog: Google en Huawei hebben met elkaar onderhandeld over deze deal, maar het liep stuk omdat Google geen partnerlogo’s op de smartphone wilde hebben. Op de Nexus 6P van vorig jaar staat naast het grote Nexus-logo nog een klein Huawei-logootje.

huawei pixel

Maar het probleem begon volgens een bron van website Android Police eerder, namelijk al met het Nexus-programma. Google zou Huawei beloofd hebben dat de Nexus 6P verkocht zou worden door de vier grote providers in de Verenigde Staten. Dit was voor Huawei een gouden kans, want het bedrijf heeft veel moeite om voet aan de grond te krijgen in het continent. Specifiek wou het bedrijf zijn toestellen graag via Verizon verkopen. Daarnaast zouden Google en Huawei een enorme advertentiecampagne starten van honderden miljoenen dollar, waar beide bedrijven de helft van zouden betalen. Hierdoor zou iedere Amerikaan Huawei leren kennen.

De gesprekken tussen Google en de providers liepen op niets uit, waardoor de Nexus 6P en ook de Nexus 5X van LG praktisch exclusief via de Google Store werden verkocht in de Verenigde Staten. Later mochten winkels als Amazon en Best Buy het toestel wel verkopen. Ook de advertentiecampagne is niet doorgegaan. Hierdoor was Huawei veel minder zichtbaar in de Verenigde Staten dan het bedrijf gehoopt had. Als je dan bedenkt dat Google bij het produceren van de Pixel en Pixel XL mogelijk heeft geëist dat Huawei nergens op het toestel of in de marketing genoemd zou worden, dan is het logisch dat de onderhandelingen op dat moment stuk zijn gelopen. Zowel de Pixel als Pixel XL van HTC zullen overigens wel door Verizon verkocht worden.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel
Google Pixel

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu