Huawei presenteert HarmonyOS: dit moet je weten over het besturingssysteem

Dennis de Vries
9 augustus 2019, 10:33
1 min leestijd
Huawei presenteert HarmonyOS: dit moet je weten over het besturingssysteem

HongMengOS is officieel gepresenteerd door Huawei en heet vanaf nu HarmonyOS. Huawei presenteerde het besturingssysteem op zijn eigen ontwikkelaarsconferentie in China.

Lees verder na de advertentie.

HongMengOS wordt HarmonyOS

HarmonyOS is de naam van Huawei’s eigen besturingssysteem voor smartphones en andere slimme apparaten. De software stond in het geruchtencircuit vooral bekend als HongMengOS, hoewel de naam Harmony enkele in juli al door Huawei werd vastgelegd.

De software zou mogelijk een vervanger worden voor Android. Daar is voorlopig nog geen sprake van, hoewel ceo Richard Yu liet weten dat Huawei op elk moment gemakkelijk kan overstappen als dat nodig is.

Huawei P30 Pro

Het is belangrijk dat Huawei die mogelijkheid open houdt, nadat het slachtoffer is geworden van de handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten. Daarom mocht het geen zakendoen met Google. Dit verbod is tijdelijk opgeschort, maar met HarmonyOS heeft Huawei een alternatief voor als de strijd tussen de twee landen weer oplaait.

Slimme tv eerste HarmonyOS-apparaat

HarmonyOS kan in de toekomst Android-apps draaien. Daarnaast zijn ook html5- en linux-programma’s geschikt voor het platform. Volgens Yu is de software geschikt voor een breed scala aan apparaten, zo vertelde hij op de Huawei Developers Conference. De conferentie is momenteel gaande in de Chinese stad Dongguan.

Harmony OS is speciaal ontwikkeld om zowel op smartphones, als smart speakers, computers, smartwatches, draadloze oordopjes of auto’s te draaien. Volgens Yu werkt het op apparaten met een werkgeheugen dat varieert van ‘enkele kilobytes tot gigabytes’. Het eerste apparaat dat HarmonyOS draait is een televisie. De Honor Vision TV is vanaf morgen beschikbaar in China. Naast het eigen besturingssysteem HarmonyOS presenteerde Huawei tijdens dezelfde conferentie ook EMUI 10, een nieuwe versie van hun Android-software.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu