De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Deze oude Huawei-smartphones krijgen update naar HarmonyOS’

Colin Baak
6 november 2023, 15:03
2 min leestijd
‘Deze oude Huawei-smartphones krijgen update naar HarmonyOS’

Volgens een gerucht krijgen veel oudere Huawei-smartphones toch nog een update naar HarmonyOS, waaronder de bekende P30-serie. Lees hier wat de vermeende plannen zijn.

Lees verder na de advertentie.

Gerucht: HarmonyOS komt naar deze apparaten

Een bekende lekker heeft via X (voorheen Twitter) een lijst gepubliceerd van apparaten die de HarmonyOS 4-update krijgen. Opvallend is dat het onder andere gaat om toestellen uit de Huawei P30-serie, van inmiddels ruim 4,5 jaar oud.

Gebruikers van de Mate 20-smartphones kunnen aan de slag met de nieuwe software en dat geldt ook voor Huawei Nova 5 Pro-bezitters.

Huawei - HarmonyOS 4-update

Wanneer de nieuwe software precies wordt uitgerold is onduidelijk, maar het gaat gebeuren in 2024. Daarnaast lezen we in hetzelfde bericht dat apparaten zes jaar updates ontvangen, maar verdere details worden niet genoemd. Ook verschillende smartwatches en oordopjes krijgen de update naar HarmonyOS 4.

HarmonyOS is ontwikkeld door Huawei als tegenhanger van Android. Het Chinese bedrijf mag immers geen gebruik meer maken van de volledige versie van Android. Het fijne daarvan is dat het werkt op verschillende apparaten, van wearables tot tablets en van smartphones tot smart home-apparatuur.

Huawei focust zich op smartwatches

Huawei Watch GT 4

In Europa richt Huawei zich al enkele jaren voornamelijk op smartwatches, waar Android Planet er recentelijk twee van heeft getest. We zijn aan de slag geweest met de gloednieuwe Watch GT 4-serie.

Een fijn voordeel van HarmonyOS is de lange accuduur, waardoor je zo’n horloge niet elke dag hoeft op te laden. Een nadeel is echter dat er weinig apps beschikbaar zijn. Hierdoor kun je diensten als WhatsApp, Spotify en Google Maps niet installeren.

Op de hoogte blijven van het laatste smartphonenieuws? Download dan de gratis Android Planet-app en schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Volg ons ook op InstagramX (Twitter)Google Nieuws of Facebook.

Meer over Huawei lezen:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei P30
Huawei P30

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu