Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘Huawei hoopt dit jaar 120 miljoen smartphones te verkopen’

Wouter Nijsen
23 juni 2016, 16:53
1 min leestijd
‘Huawei hoopt dit jaar 120 miljoen smartphones te verkopen’

Dat het goed gaat met Huawei, is inmiddels duidelijk. Toch heeft het bedrijf zijn verwachtingen voor dit jaar wat bijgesteld. Huawei zou `maar` 120 miljoen smartphones willen verkopen.

Lees verder na de advertentie.

Huawei smartphoneverkoop

2015 was een goed jaar voor Huawei. Het bedrijf verkocht toen ruim 100 miljoen smartphones, wat een flinke stijging was ten opzichte van 2014  (75 miljoen). Dit jaar hoopte de Chinese fabrikant door te groeien en maar liefst 140 miljoen smartphones te verkopen. Dat  gaat echter niet lukken, en daarom heeft het bedrijf zijn forecast wat bijgesteld.

Volgens bronnen van MyDrivers hoopt Huawei nu dat er 120 miljoen toestellen over de toonbanken gaan. Waarom Huawei zijn verwachtingen bijstelt is niet helemaal duidelijk, maar mogelijk heeft het te maken met de hogere adviesprijzen van de high-end toestellen die het bedrijf verkoopt.

De Huawei P9 is bijvoorbeeld 100 euro duurder dan zijn voorganger, terwijl de P9 Plus voor nog meer geld wordt verkocht. Dat betekent overigens niet dat deze toestellen het niet goed doen. Vorige week werd duidelijk dat de P9-smartphones al meer dan 2,6 miljoen keer zijn verscheept in slechts anderhalve maand. Ook de verkoopcijfers zouden flink zijn gestegen, waardoor Huawei de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld blijft.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Bron: MyDrivers
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu