De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Huawei-toestel met 2K-scherm verschijnt in september’

Gijs Ettes
4 maart 2014, 7:59
1 min leestijd
‘Huawei-toestel met 2K-scherm verschijnt in september’
Huawei-toestel

Huawei is flink aan de weg aan het timmeren. De Chinese fabrikant is naar verluidt ook bezig met een smartphone met een 5 inch-scherm en een 2K-resolutie (2560 bij 1440 pixels). Volgens Huaweinews is het Huawei-toestel verder voorzien van een door Huawei zelf ontwikkelde octacore-processor (acht kernen) die mogelijk ook 64-bit is.

Geruchten gaan verder dat de releasedatum staat gepland voor september en dat het toestel een adviesprijs van 630 dollar (omgerekend 459 euro) krijgt. Het Huawei-toestel maakt deel uit van de Ascend D-serie en krijgt mogelijk de naam Ascend D3.

Lees verder na de advertentie.

De Ascend D-serie bestaat momenteel uit een vijftal high-end Android-toestellen, waarvan de Huawei Ascend D2 het laatst verscheen. Het toestel dat begin vorig jaar werd uitgebracht, is voorzien van een 5 inch-scherm met een 1080p-resolutie, een 1,5GHz-quadcore-processor en 2GB aan werkgeheugen.

Toen de smartphone verscheen, wekte hij verder indruk met zijn grote uitbreidbare opslaggeheugen (32GB) en de 13-megapixel-camera aan de achterzijde. In Nederland en België is de Huawei Ascend D2 slecht tot niet verkrijgbaar.

Lees meer over Huawei

Hieronder lees je de meest recente nieuwsberichten met betrekking tot Huawei, de Chinese fabrikant die momenteel de derde plaats bezet in de wereldwijde smartphonemarkt.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu