Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Huawei schrapt eigen webwinkel, zet submerk Honor op laag pitje

Thomas Haenen
27 september 2017, 10:32
2 min leestijd
Exclusief
Huawei schrapt eigen webwinkel, zet submerk Honor op laag pitje

Huawei stopt voorlopig met de verkoop van smartphones via een eigen webwinkel. Dat betekent dat ook submerk Honor niet meer officieel verkocht wordt in Nederland.

Lees verder na de advertentie.

Huawei Vmall-webwinkel gesloten

Vmall, Huawei’s eigen webwinkel, is sinds dit weekend niet meer beschikbaar in Nederland. De webwinkel is nog wel beschikbaar in andere landen, waaronder Duitsland en Frankrijk. Een Huawei-woordvoerder bevestigde tegen Android Planet dat de webwinkel in deze andere landen uiterlijk eind dit jaar sluit.

De kans is groot dat je nog nooit van Vmall gehoord hebt. De fabrikant verkocht een selectie van zijn populairste smartphones via de website, vaak tegen de adviesprijs. Daardoor was Vmall vrij duur vergeleken met andere webwinkels. Wel kon je via de webwinkel regelmatig gratis accessoires en bonusproducten ontvangen bij aankoop van een smartphone.

Huawei Vmall Nederland

Honor op pauze

Huawei’s keuze heeft directe gevolgen voor het productaanbod van de fabrikant. Eerder dit jaar maakte het Chinese bedrijf namelijk bekend zijn Honor-smartphones alleen nog via Vmall te verkopen. Dat betekent dat de toestellen van het Huawei-submerk niet meer officieel in Nederland verkocht worden.

Honor keert begin volgend jaar terug op de Nederlandse markt, zo laat een woordvoerder weten. Het bedrijf opent dan een nieuwe webwinkel exclusief voor Honor-smartphones. Daarvoor gaat het bedrijf de HiHonor-website gebruiken. Die lijkt al een tijdje stil te liggen: recente toestellen, zoals de Honor 9, staan nu nog niet op de site.

Dat betekent niet dat Honor-smartphones helemaal van de Nederlandse markt verdwijnen. Sommige webwinkels, waaronder Conrad en Belsimpel, verkopen een kleine selectie van toestellen van het bedrijf. Deze webwinkels halen hun smartphones echter uit omringende landen zoals Duitsland en Frankrijk, via grijze import. Dat zorgt ervoor dat je geen Nederlandstalige ondersteuning krijgt bij deze smartphones.

Vooralsnog komt Honor niet echt van de grond in Nederland. Het Huawei-submerk werd eind 2014 met veel bombarie gelanceerd in Nederland. Waar Huawei zich richtte op een breed publiek, hoopte Honor de online markt te veroveren met goede goedkopere smartphones. Hoewel toestellen als de Honor 6X die belofte waarmaken, lijken ze niet of nauwelijks aan te slaan bij het grote publiek.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Honor 9
Honor 9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu