De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Ook Huawei komt met eigen virtual reality-headset

Lars Paymans
15 april 2016, 16:58
1 min leestijd
Ook Huawei komt met eigen virtual reality-headset

2016 is het jaar van virtual reality, dat is een ding wat zeker is. Huawei stapt nu ook op de VR-hypetrein met een eigen virtual reality-bril.

Opvallend genoeg werd de headset van Huawei niet onthuld tijdens de presentatie in Londen waar de Huawei P9 en P9 Plus uit de doeken werden gedaan. De headset bewaarde het  bedrijf  voor een presentatie tijdens de Sina Technology News-conferentie in China, het eerste land waar de vr-headset op de markt komt, zo schrijft TechRadar.

Lees verder na de advertentie.

Huawei VR-headset onthuld in China

De headset is alleen te gebruiken met de Huawei P9, en heeft het toestel nodig om te werken. Net zoals bij de Samsung Gear VR schuif je de smartphone in de headset, zodat daar vervolgens de beelden op getoond kunnen worden. Ook de sensoren in de P9 worden gebruikt om bewegingen te registreren.

Lees ook: Waarom Google zich nog meer op virtual reality gaat richten.

Met de Huawei VR-headset kun je games spelen en video’s kijken in 360 graden, een functie die langzaam maar zeker door steeds meer apps en diensten wordt ondersteund.

Hoeveel de VR-headset gaat kosten is nog niet bekend, evenals of we er ook in de Benelux mee aan de slag kunnen. Wel liet Huawei weten dat de headset hoogstwaarschijnlijk dit kwartaal nog in China verschijnt.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Bron: Techradar
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei P9
Huawei P9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu