Huawei onthult Watch 2 en P10 eind deze maand – update

Thomas Haenen
13 februari 2017, 16:55
2 min leestijd
Huawei onthult Watch 2 en P10 eind deze maand – update

Op het Mobile World Congress presenteert Huawei zijn volgende smartwatch, zo heeft een topman laten weten. De Huawei Watch 2 aankondiging betekent dat de P10 waarschijnlijk pas later komt.

Lees verder na de advertentie.

Huawei Watch 2 aankondiging

Huawei’s presentatie voorafgaand aan het Mobile World Congress staat in het teken van de Watch 2, zo blijkt uit een bericht van topman Yu Chengdong op het Chinese Weibo. Chengdong zegt dat het bedrijf werkt aan een nieuwe smartwatch met een focus op gezondheid en gebruikt daarbij de hashtags ‘#HuaweiWatch2’ en ‘#HuaweiMWC2017’. Daarmee maakt hij vrij duidelijk dat het om een opvolger van de Huawei Watch gaat.

[Update 18:30: Huawei heeft zojuist via Twitter laten weten dat het ook de Huawei P10 gaat presenteren op zijn evenement in Barcelona. Dat blijkt uit een korte videoteaser.]

De Chinese fabrikant liet al eerder weten dat het een nieuw product ging presenteren op het Mobile World Congress. Huawei organiseert een evenement voor de pers op zondag 26 februari. Hoewel we dachten dat het bedrijf daar alleen de Huawei P10 zou presenteren, lijkt dat vlaggenschip nu het podium te moeten delen

De originele Huawei Watch verscheen begin 2015 en was één van de eerste apparaten met Android Wear. De Watch werd positief ontvangen, vooral vanwege zijn stijlvolle design dat vrijwel identiek was aan een ‘echt’ horloge.

Google gaf vorige week de definitieve versie van Android Wear 2.0 vrij. De Watch 2 wordt waarschijnlijk één van de eerste apparaten met de nieuwe software. Android Wear 2.0 moet er onder andere voor zorgen dat smartwatches zelfstandiger kunnen werken en ook functioneren zonder smartphone in de buurt. Zo heeft Android Wear zijn eigen Play Store, gevuld met apps voor smartwatches. Ook is er ondersteuning voor gps, nfc en 4G toegevoegd.

Geruchten over de Huawei Watch 2 doken vorige maand voor het eerst op. Het toestel zou een grotere focus op gezondheid krijgen, met een sportiever uiterlijk. Gezien de focus op fitness in Android Wear 2.0 lijkt Huawei Google’s voorbeeld te gaan volgen.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Bron: Weibo
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Watch Classic
Huawei Watch Classic

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu