‘Huawei Watch 2 onthulling in februari, voorzien van 4G-ondersteuning’

Thomas Haenen
25 januari 2017, 8:49
1 min leestijd
‘Huawei Watch 2 onthulling in februari, voorzien van 4G-ondersteuning’

De Huawei Watch krijgt mogelijk volgende maand een opvolger. Huawei’s nieuwe wearable wordt één van de eerste apparaten met Android Wear 2.0.

Lees verder na de advertentie.

Huawei Watch 2 onthulling

De Huawei Watch 2 wordt waarschijnlijk eind februari onthuld op het Mobile World Congress, zo beweert de doorgaans betrouwbare telecominsider Evan Blass op VentureBeat. Volgens Blass staat de datum nog niet volledig vast, maar hij acht de aankondiging zeer waarschijnlijk.

De eerste Huawei Watch is inmiddels bijna twee jaar oud. De wearable beschikte over een stijlvol metalen design dat van alle smartwatches het meest overeen kwam met een echt horloge. De Watch was echter geen al te groot succes, voornamelijk omdat consumenten nog altijd weinig interesse lijken te hebben in smartwatches.

Huawei Watch 2 onthulling

Volgens Blass beschikt de nieuwe Huawei Watch over een sportiever design. De klassieke metalen behuizing wordt dan waarschijnlijk vervangen door iets stevigers dat beter geschikt is voor actieve sporters.

Huawei zou daarnaast werken aan een variant met 4G-ondersteuning. Deze versie kan dan ook verbinding maken met mobiel internet, zonder smartphone in de buurt. In theorie kan dit model van de Watch 2 zelfs gebruikt worden om te bellen en om gebeld te worden. Blass benadrukt echter dat er ook een versie zonder 4G uitgebracht wordt.

Daarmee is het apparaat in ieder geval helemaal klaar voor Android Wear 2.0. De nieuwste versie van Googles besturingssysteem voor smartwatches wordt op 9 februari gebracht. De update moet er vooral voor zorgen dat smartwatches beter zelfstandig werken, zonder gekoppeld te zijn aan een smartphone. Zo krijgt Wear zijn eigen versie van de Play Store, waar je apps kan downloaden die specifiek voor smartwatches ontwikkeld zijn. Denk aan een Yelp-app om restaurants in de buurt te vinden, of fitness-apps die ook zonder je mobieltje je activiteit bij kunnen houden.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Bron: VentureBeat
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Watch Classic
Huawei Watch Classic

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu