Android Wear 2.0 rolt eindelijk uit naar Huawei Watch

Erwin Vogelaar
6 mei 2017, 18:52
2 min leestijd
Android Wear 2.0 rolt eindelijk uit naar Huawei Watch

De Android Wear 2.0-update rolt eindelijk uit voor de Huawei Watch. Dit betekent een stapel nieuwe mogelijkheden voor bezitters van deze smartwatch.

Lees verder na de advertentie.

Huawei Watch Android Wear 2.0-update

Android Wear 2.0 heeft een bijzonder langzame uitrol, maar bezitters van de Huawei Watch kunnen de update eindelijk binnenhalen. Android Wear 2.0 rolt wat trager uit dan verwacht door een bug, waardoor veel horloges nog wachten op de update. Half maart stelde Huawei nog de update echt voor het eind van de maand af te hebben. Dat heeft dus iets langer geduurd.

huawei watch 2 android wear 2.0-update

Met Android Wear 2.0 gaat deze relatief oude smartwatch er flink op vooruit. Gebruikers krijgen namelijk aardig wat nieuwe functies. Het belangrijkste is dat het horloge nu een eigen versie van de Play Store heeft. Google Assistant is ook te bereiken voor je vragen en je hebt meer mogelijkheden om te communiceren. Er is namelijk een toetsenbord op te roepen en schrijven kan ook door met je vinger op het scherm letters te vormen.

Om de update te ontvangen, moet je wel je best doen. Gebruikers melden namelijk dat de update niet vanzelf aangeboden wordt. Als je in de instellingen van het horloge naar het updatescherm gaat, dan krijg je daar te zien dat het apparaat helemaal up-to-date is. Je moet op dit groene scherm blijven tikken tot de update verschijnt.

Huawei Watch 2

De opvolger van de Huawei Watch is nu ook al op enkele plekken te koop. Dit horloge, net als veel andere nieuwe smartwatches, draait direct op Android Wear 2.0. De Huawei Watch 2 wordt in verschillende varianten op de markt gezet. Zowel een Classic-versie als een sportieve versie. Een groot verschil met de oude Huawei Watch, is dat er een nfc-chip in de nieuwste versies verwerkt zit. De oude Huawei Watch kan dus niet gebruikmaken van de nfc-opties in Android Wear 2.0.

Lees het laatste nieuws over Android Wear

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Watch Classic
Huawei Watch Classic

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu