De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Huawei Watch krijgt deze maand nog Android Wear 2.0

Rick van der Veer
14 maart 2017, 8:49
2 min leestijd
Huawei Watch krijgt deze maand nog Android Wear 2.0

Volgens de Duitse tak van Huawei krijgt de Huawei Watch binnenkort een grote update. Voor het einde van maart krijgt de smartwatch Android Wear 2.0 via een over-the-air-update.

Lees verder na de advertentie.

Huawei Watch Android Wear 2.0-update

Google bracht Android Wear 2.0 een maand geleden officieel uit, maar er zijn nog maar weinig horloges die op de software lopen. Daar komt deze maand verandering in, want de Huawei Watch wordt binnenkort bijgewerkt naar Android Wear 2.0. Volgens de Duitse klantenservice van Huawei rolt de update deze maand nog uit voor gebruikers van het horloge. Het is niet duidelijk of het hier om een wereldwijde uitrol gaat of alleen in Duitsland, al liggen releasedata van updates in Europa doorgaans niet ver uit elkaar.

Huawei Watch Android Wear 2.0

Met de update wordt de Huawei Watch één van de eerste oudere smartwatches die een update naar Wear 2.0 krijgt. Doordat de hardware van dat horloge enigszins verouderd is worden niet alle features van het nieuwe besturingssysteem ondersteund. Zo kun je bijvoorbeeld geen Android Pay of andere nfc-apps gebruiken met de Huawei Watch doordat er geen nfc-chip in het horloge zit.

Met Android Wear 2.0 maakt Google een zelfstandig apparaat van je Android-smartwatch. Horloges met deze Android-versie hebben namelijk een eigen Play Store, en zijn niet meer direct afhankelijk van een smartphone om apps te kunnen installeren. Daarnaast kun je nu volwaardige berichten-apps vanaf je horloge gebruiken en biedt Android Wear volledige ondersteuning voor de Google Assistant.

Huawei Watch 2

Een paar weken geleden, op het Mobile World Congress, kondigde Huawei de Huawei Watch 2 officieel aan. Dit horloge draait uit de doos op Android Wear 2.0 en wordt uitgebracht in verschillende varianten. Zo komt er een Classic-versie uit, maar ook een sportieve variant voor fitnessliefhebbers. Alle varianten hebben nfc aan boord, met een reeks sensoren om je hartslag, stappen en andere data bij te houden. Er komen ook 4G-versies uit met een iets hogere adviesprijs, maar die volledig onafhankelijk van een smartphone kunnen opereren. Wanneer de Huawei Watch 2 naar Nederland komt is nog onbekend.

Lees het laatste nieuws over Android Wear

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Watch Classic
Huawei Watch Classic

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu