De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Huawei komt met Watch GT Active en Elegant: fraaie en uitgebreide smartwatches

Wouter Nijsen
27 maart 2019, 11:46
2 min leestijd
Huawei komt met Watch GT Active en Elegant: fraaie en uitgebreide smartwatches

Tijdens het evenement in Parijs presenteerde Huawei niet alleen de nieuwe P30 en P30 Pro, maar kwam het ook met een tweetal nieuwe smartwatches. Het gaat om Active- en Elegant-varianten van de Watch GT, een slim horloge dat niet op Wear OS draait.

Lees verder na de advertentie.

Huawei Watch GT Active en Elegant

De Huawei Watch GT Active en Elegant zijn nieuwe versies van de Watch GT, een smartwatch die vorig jaar al door het Chinese bedrijf zijn uitgebracht. Zoals de naam al doet vermoeden is de GT Active een sportieve uitvoering, terwijl de Elegant meer op een traditioneel horloge lijkt.

Laatstgenoemde komt alleen in een 42 millimeter-uitvoering en is daarmee iets kleiner dan de GT Active (46 millimeter). Daarom is het scherm van de Elegant ook iets compacter (1,2 inch) en ligt de resolutie lager (390 bij 390 pixels).

De Watch GT Active beschikt over een 1,39 inch-amoled-scherm met een resolutie van 454 bij 454 pixels. Een duidelijk pluspunt van de Watch GT Active is de accuduur: het horloge gaat volgens Huawei twee weken op een volle lading mee. De GT Elegant heeft op dit gebied minder te bieden en gaat ‘maar’ een week mee.

Hierbij gaat Huawei er wel van uit dat je regelmatig sport en het horloge hier dan ook bij gebruikt. Doe je dit niet en draag en gebruik je de smartwatches alleen als horloge om de tijd te checken, dan kan de accuduur oplopen tot een maand.

Fraai, maar wat langzaam

Na de presentatie konden we al eventjes met de Huawei Watch GT Active en GT Elegant spelen en daarbij viel op dat de smartwatches opnieuw niet op Wear OS draaien, het besturingssysteem dat Google voor slimme horloges heeft gemaakt. De apparaatjes draaien op eigen software van Huawei en dat was bij de originele Watch GT overigens ook zo.

Hierdoor heeft Huawei zelf de controle en kan het heel veel functies inbouwen, en dat zie je ook terug. Voor sporters zijn er enorm veel opties en dat is wel een uitkomst.

huawei watch gt active

Nieuw bij de Watch GT Active en Elegant is de Triatlon-modus, waar drie workouts onder vallen: openwaterzwemmen, fietsen en hardlopen. Handig is dat de smartwatches tijdens de gehele triatlon je in de gaten houden, zodat je na afloop een compleet overzicht krijgt van je prestaties.

Wel opvallend is dat de triatlon-modus niet exclusief voor de Active en Elegant is: Huawei brengt de functie later ook via een software-update naar de Watch GT Classic en Sport.

huawei watch gt elegant

Verder viel op dat de nieuwe horloges niet enorm vlot aanvoelen. Bij het scrollen door de apps, indrukken van de knopjes en navigeren door de interface en instellingen was veel vertraging merkbaar. Wel is het handig dat de twee knopjes aan de rechterkant twee duidelijke functies hebben: eentje om het app-overzicht te openen, en de ander om workouts te starten.

De Huawei Watch GT Active gaat 249 euro kosten, terwijl je voor de GT Elegant 229 euro betaalt. Wanneer de smartwatches in de Nederlandse winkels liggen, is nog onbekend.

Lees meer over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu