Android Wear mogelijk ook snel compatibel met iPhone

Gijs Ettes
29 augustus 2015, 10:05
1 min leestijd
Android Wear mogelijk ook snel compatibel met iPhone

De kans is aanwezig dat Android Wear-horloges binnenkort ook werken met de iPhone. Dat meldt Android Police op basis van anonieme bronnen en het feit dat de Huawei Watch mogelijk werkt met iOS 8.2 en hoger.

Lees verder na de advertentie.

‘Huawei Watch werkt met iOS’

De smartwatch van Huawei verscheen onlangs op de Amerikaanse website van Amazon, waarbij te zien was dat het slimme horloge vanaf 2 september verkrijgbaar wordt. Nog opvallender is dat de Huawei Watch niet alleen werkt met Android 4.3+, maar ook met iOS 8.2+. Daarmee zou het de eerste Android Wear-smartwatch zijn die ook overweg kan met de iPhone. Mogelijk wordt de ondersteuning voor iOS volgende week tijdens de IFA  officieel bekendgemaakt, al kan de aankondiging ook iets langer op zich laten wachten.

huawei watch

Of en wanneer de Huawei Watch naar de Benelux is ook niet bekend. De smartwatch werd in maart gepresenteerd en wordt verkrijgbaar in vier varianten: een versie van roestvrijstaal met een lederen bandje (350 dollar), eentje met een stalen bandje (450 dollar), eentje met een vergulde kast (700 dollar) en een lederen bandje en een volledig verguld horloge met een gouden bandje (800 dollar). Qua prijs lijkt  de smartwatch te gaan concurreren met de Apple Watch, die sinds medio juli verkrijgbaar is in Nederland vanaf 419 euro.

Het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Watch Classic
Huawei Watch Classic

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu