Huawei kondigt Huawei Watch, nieuwe TalkBands en MediaPad X2 aan

Wouter Nijsen
1 maart 2015, 14:17
3 min leestijd
Huawei kondigt Huawei Watch, nieuwe TalkBands en MediaPad X2 aan

Huawei heeft  op haar persconferentie tijdens het Mobile World Congress  de Huawei Watch, twee nieuwe Talkbands  en de MediaPad X2 onthuld. Alle apparaten worden vooralsnog niet in Nederland uitgebracht.

Lees verder na de advertentie.

Huawei Watch: metaal en met Android Wear

Huawei Watch

Hoewel het  niet echt meer een geheim was, heeft Huawei zojuist de Huawei Watch officieel uit de doeken gedaan. De Huawei Watch is de eerste smartwatch van de Chinese smartphonefabrikant, en draait op  Android Wear.

De Huawei Watch is voorzien van een 1,4 inch-amoled-scherm, met een resolutie van 400 bij 400 pixels. Er werd niet eerder een Android Wear-smartwatch met zo’n hoge resolutie uitgebracht.  Onderhuids is een 1,2GHz processor van Qualcomm aanwezig, die wordt bijgestaan door 512MB aan werkgeheugen en 4GB opslagruimte.  Zoals verwacht  is de smartwatch voorzien van een metalen behuizing. Het scherm wordt beschermd door een laagje saffierglas,  dat ervoor zorgt dat de smartwatch krasbestendig is.

Verder is de Huawei Watch voorzien van verschillende sensoren, waaronder een hartslag- en barometer. Ook is er een aparte sensor geïmplementeerd die de beweging van de gebruiker registreert. De Huawei Watch  weet wanneer je loopt, rent of fietst en slaat deze informatie automatisch op.

Het is nog niet bekend wat de Huawei Watch precies gaat kosten. Wel weten we dat de smartwatch  aanvankelijk in ruim 20 landen wordt uitgebracht, maar helaas valt Nederland hier niet onder.

Nieuwe TalkBands: B2 en N1

Verder  zijn de TalkBand B2 en N1 aangekondigd, twee  nieuwe slimme armbanden die de TalkBand B1 opvolgen. De TalkBand B2  bouwt voort op de features van de B1, maar voert wel enkele grote veranderingen door. Zo is de Talkband B2 voorzien van een meer premium design van aluminium. De  B2 is  meet verder beter diverse fitnessactiviteiten en heeft een ingebouwde bluetoothverbinding.

De batterij van de TalkBand B2 gaat volgens Huawei zo’n vijf dagen mee.  De slimme armband werkt met Android 4.0 of hoger en  iOS. Het is nog niet bekend wat de B2 gaat kosten. Wel weten we dat het apparaat niet in Nederland wordt uitgebracht.

Huawei Talkbands

Ook heeft  Huawei de TalkBand N1 uit de doeken gedaan. Dit is een draadloze stereoheadset die lijkt op een soort ketting.  De N1 heeft twee oordopjes, zodat je tijdens sport- of fitnessactiviteiten gemakkelijk muziek kunt luisteren. Met het kleine apparaat kunnen gebruikers ook bellen. De TalkBand N1 is verder IP54-gecertificeerd, wat wilt zeggen dat de headset stof- en waterbestendig is.

De TalkBand N1 gaat 119 euro kosten en wordt eind mei uitgebracht in drie verschillende kleuren (zilver, roze en grijs). Helaas verschijnt ook de N1 niet in Nederland.

Huawei MediaPad X2: 7 inch-scherm en Android Lollipop

MediaPad X2

Tot slot heeft  Huawei de MediaPad X2 aangekondigd. Dit is een nieuwe 7 inch-tablet, waarmee gebruikers ook kunnen bellen  met behulp van een speciaal oordopje.

Qua specificaties is de MediaPad X2 goed voorzien. Wel belangrijk om te weten is het feit dat de tablet in twee versies verschijnt. De nieuwe  tablet  wordt  aangedreven door een 2,0GHz octacore-processor, die wordt bijgestaan door 2GB/3GB aan werkgeheugen en 16GB/32GB aan opslagruimte.

Ook is er een 13 megapixel-camera aan de achterzijde, 5 megapixel-camera aan de voorzijde en een 5000 mAh-accu aanwezig. De MediaPad X2 draait op Android 5.0 (Lollipop), met daaroverheen de EMUI-schil van Huawei en kan overweg met 4G.

Huawei maakt niet bekend wat  de MediaPad X2 gaat kosten. Ook is het nog onduidelijk wanneer de nieuwe tablet precies verschijnt.

Het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Watch Classic
Huawei Watch Classic

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu