Huawei’s nieuwe budgetsmartphone heeft grote accu, oude software

Thomas Haenen
5 april 2017, 9:12
1 min leestijd
Huawei’s nieuwe budgetsmartphone heeft grote accu, oude software

Vannacht is stilletjes de Huawei Y5 (2017) onthuld, een nieuwe budgetsmartphone van het Chinese bedrijf. De nieuwe Y5 beschikt over een vrij forse accu, maar de overige hardware valt wat tegen.

Lees verder na de advertentie.

Huawei Y5 (2017) officieel

Hoewel Huawei de focus deze maanden legt op toptoestellen als de Huawei P10, brengt de fabrikant nog altijd regelmatig goedkopere smartphones uit. Vannacht werd de Huawei Y5 (2017) gelanceerd, een instapmodel dat de Huawei Y5 II opvolgt. De adviesprijs van de nieuwe smartphone is nog onbekend, maar vermoedelijk ligt deze net als bij zijn voorganger zo rond de 100 tot 150 euro.

Huawei Y5 (2017) officieel

Qua hardware is de Huawei Y5 (2017) verre van indrukwekkend. Het toestel heeft een 5 inch-scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Er is een 1,4 GHz-chipset met vier rekenkernen aanwezig, inclusief 2GB werkgeheugen en 16GB opslagruimte. Achterop is een 8 megapixel-camera te vinden, voorop eentje met 5 megapixel.

De accucapaciteit bedraagt een relatief ruime 3000 mAh, iets groter dan we normaal in deze prijsklasse zien. Volgens Huawei is het genoeg om het toestel ruim anderhalve dag zonder opladen te gebruiken.

Verouderde software

De Huawei Y5 (2017) loopt helaas nog wel op Android 6.0 Marshmallow, een inmiddels anderhalf jaar oude versie van Android. Dit terwijl Huawei dit jaar al verschillende smartphones voorzien van Android 7.0 heeft uitgebracht. Aangezien we het onwaarschijnlijk achten dat Huawei een goedkoper toestel als dit van updates voorziet, zit je waarschijnlijk vast aan verouderde software. Daardoor mis je bijvoorbeeld functies als de splitscreenmodus en de verbeterde notificaties die alleen in Android 7.0 te vinden zijn.

De Nederlandse releasedatum van de Huawei Y5 (2017) is vooralsnog onbekend. Het toestel zal verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren, waaronder wit.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Y5 II
Huawei Y5 II

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu