Huawei brengt voordelige Y5 II uit in Nederland

Thomas Haenen
18 juli 2016, 14:55
2 min leestijd
Huawei brengt voordelige Y5 II uit in Nederland

De Huawei Y5 II is vanaf deze week in Nederland te koop. De Android-smartphone wordt voor iets meer dan 100 euro verkocht bij verschillende winkels.

Lees verder na de advertentie.

Huawei Y5 II kopen

Het toestel is een echt instapmodel, met hardware die niet al te spannend is voor een vrij schappelijke prijs. De Y5 II is per direct verkrijgbaar met een adviesprijs van 119 euro, waarmee het één van de goedkoopste Android-smartphones van dit jaar is.

De Y5 II is, zoals de naam al suggereert, de opvolger van de Huawei Y5. Ten opzichte van dat model heeft Huawei nog aardig wat verbeteringen doorgevoerd. Zo beschikt de Y5 II over een groter scherm, een betere camera en een lager gewicht dan zijn voorganger. De selfiecamera voorop is van een led-flitser voorzien, voor selfies in het donker.

Huawei Y5 II specificaties

  • 5 inch-scherm met resolutie van 1280 bij 720 pixels
  • 8 megapixel-camera achterop, 5 megapixel-camera voorop
  • 8GB opslagruimte ingebouwd, uitbreidbaar met microsd-geheugenkaart
  • 1,3 GHz quadcore-processor, 1GB werkgeheugen
  • Loopt op Android 5.1 Lollipop

Huawei lijkt hiermee een interessant alternatief neer te zetten voor onder andere de Moto E3, Lenovo’s onlangs aangekondigde budgetsmartphone. Je kunt de Huawei Y5 II kopen voor een paar tientjes minder dan de Motorola, maar Huawei  biedt wel hetzelfde formaat en een vergelijkbare processor. Ook de camera’s zitten op hetzelfde niveau.


Helaas kent de Y5 II enkele flinke zwakke plekken. Zo loopt het toestel nog op Android 5.1 Lollipop, een inmiddels bijna anderhalf jaar oude versie van Android.  Goedkope toestellen  krijgen bovendien doorgaans zelden updates, waardoor je vast zit aan een verouderde versie van Android.

Ook de accucapaciteit is met 2200 mAh aan de lage kant. De Moto E3 heeft ruwweg hetzelfde formaat, maar weet een accucapaciteit van 2800 mAh te bieden. Hoewel Huawei claimt dat de Y5 II een dag zonder opladen kan, zul je daarvoor met deze capaciteit vrij zuinig moeten doen.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Y5 II
Huawei Y5 II

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu