Ex-Google-topman: Android is beste beslissing ooit van Google

Redactie
17 juli 2015, 18:13
1 min leestijd
Ex-Google-topman: Android is beste beslissing ooit van Google

Hugo Barra, ex-Google-topman en op dit moment werkzaam bij Xiaomi, vindt de overname van Android “de beste beslissing van Google ooit” en denkt dat Google er nog tientallen jaren plezier van gaat hebben.

Lees verder na de advertentie.

Dat zegt Barra in gesprek met Bloomberg. Barra was hoofd van Android en werkt sinds 2013 bij Xiaomi als vicepresident van de internationale divisie. Barra moet de uitbreiding van Xiaomi naar andere landen naast China gaan leiden. Op dit moment zijn er nog geen Xiaomi-smartphones in Nederland te koop, maar via een omweg – onder andere via Chinese retailers die naar het buitenland verzenden – kun je wel aan een Xiaomi-toestel komen.

Huga Barra over Android

Android is opgericht door Andy Rubin, waarna Google zo’n tien jaar geleden het bedrijf overnam. Rubin en zijn team gingen aan de slag bij Google om verder te werken aan Android. In de periode bij Google werd Android enorm uitgebreid en verbeterd, en ook veranderd in een open platform waar iedereen gebruik van mag maken.  In 2008 kwam Android voor telefoons uit en inmiddels hebben 1,5 miljard mensen een Android-smartphone.  Lees ook de geschiedenis over Googles mobiele besturingssysteem in ons artikel:  Android OS.

android wear

Het ombouwen en open maken van Android is volgens Barra “waarschijnlijk de beste keuze die Google ooit heeft gemaakt”. Door Android zijn veel mensen in aanraking gekomen met Google-diensten, zoals Google Maps en Gmail. Daar verdient Google weer geld aan, waardoor Android uiteindelijk heel veel waard is voor de internetgigant. Barra is daarnaast van mening dat Google een interessante nieuwe fase ingaat, omdat het besturingssysteem op allerlei schermen te zien is – van smartwatches tot tv’s. “Er komen enorm veel nieuwe mogelijkheden voor Android aan”, aldus Barra.

Bron: Bloomberg
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu