‘Huawei presenteert deze week zijn eerste HongMeng-smartphone’

Dennis de Vries
5 augustus 2019, 9:34
2 min leestijd
‘Huawei presenteert deze week zijn eerste HongMeng-smartphone’

Huawei toont deze week zijn eerste smartphone die draait op het zelf ontwikkelde besturingssysteem HongMeng OS. De midrange smartphone is dit najaar in China verkrijgbaar.

Lees verder na de advertentie.

HongMeng-smartphone verkrijgbaar in najaar

De smartphone biedt daarmee een eerste blik op het door Huawei ontwikkelde besturingssysteem. Het apparaat moet dit najaar verkrijgbaar zijn voor een prijs van omgerekend 260 euro. Dat meldt de Chinese krant Global Times.

Huawei P30 Pro

De lancering van een telefoon met HongMeng OS is vooral een manier om mensen bekend te maken met de nieuwe software. Door de smartphone voor een schappelijke prijs beschikbaar te maken, hoopt het bedrijf ontwikkelaars te trekken die apps kunnen maken.

Geen vervanger voor Android

Er ging een tijd het gerucht dat HongMeng OS een vervanger zou worden voor Android. Dit had Huawei nodig omdat het slachtoffer was geworden van de handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten. Amerikaanse bedrijven mochten daarom eventjes geen zaken doen met Chinese bedrijven. Google, maker van Android, zou daarom geen software meer mogen leveren aan Huawei.

Inmiddels is het handelsverbod tijdelijk opgeschort, maar is onzeker hoelang dit zo blijft. Vorig week gaf Huawei echter aan dat ze desondanks Android als eerste keuze zien voor hun smartphones. HongMeng OS zou in de eerste plaats niet zijn bedoeld voor smartphones, maar voor andere apparaten.

Slimme Honor-tv in aantocht

HongMeng OS is voornamelijk bedoeld om op andere slimme apparaten te draaien. Zo lanceert Huawei mogelijk ook een serie slimme tv’s van dochtermerk Honor, die zullen draaien op dit besturingssysteem. Verder zal de fabrikant zich met het besturingssysteem richten op zelfrijdende auto’s en medische en industriële apparaten.

Huawei’s eerste HongMeng-smartphone wordt op vrijdag 9 augustus getoond op Huawei’s Developer Conference, die wordt gehouden in de Chinese stad Dongguan. Vermoedelijk presenteert het bedrijf dan ook de nieuwe Huawei Mate 30-serie, maar dit lijkt niet voor de hand te liggen.

Lees meer over Huawei

Bron: Global Times
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu