Deze gadget tovert je Android om tot een Game Boy
Wouter Nijsen

Via een omweg kun je Game Boy-spellen spelen op je Android-toestel, maar hoe tof zou het zijn als je de echte cartridges in je toestel kunt steken. Dit accessoire maakt het mogelijk.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Dit is de Hyperkin Smart Boy

Het bedrijf Hyperkin toonde vorig jaar een nieuwe case, die het mogelijk maakt om Game Boy- en Game Boy Color-cartridges te gebruiken met een Android-toestel. Veel gameliefhebbers wachten al lang op de case, maar hij kan nu besteld worden. Hyperkin gaat de Smart Boy verkopen voor 60 euro en belooft dat de case vanaf 1 december geleverd wordt.

Wanneer een smartphone in het accessoire wordt geschoven, verandert deze in een volwaardige Game Boy. Hierdoor is het niet meer nodig om roms van spellen te zoeken en deze af te spelen via een emulator, maar kun je cartridges die je nog hebt liggen gewoon achter je Android steken. De Smart Boy ondersteunt cartridges van zowel de Game Boy Color- als reguliere Game Boy.

De case wordt eerst als de ‘Smart Boy Development Kit’ verkocht, wat betekent dat ontwikkelaars een open source app en firmware krijgen om de software te verbeteren. In de video hierboven zie je hoe de Smart Boy werkt, maar het is nog onduidelijk hoe goed de case bij release zal functioneren.  Voor het apparaat is een micro-usb-aansluiting en Android 4.4.4 (KitKat) benodigd.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.