De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Start een Hyundai vanaf je pols met deze Android Wear-app

Rutger Otto
3 januari 2015, 15:02
1 min leestijd
Start een Hyundai vanaf je pols met deze Android Wear-app

De Zuid-Koraanse autofabrikant komt met een app voor Android Wear waarmee gebruikers hun auto kunnen starten door op hun smartwatch te tikken of via spraakcommando`s.

Lees verder na de advertentie.

Hyundai Android Wear

Dat kondigde Hyundai net voor de start van techbeurs CES aan. De app heet Blue Link en is speciaal voor Android Wear ontwikkeld, het besturingssysteem van Google voor smartwatches. Met Blue Link kunnen gebruikers meerdere dingen doen. Zo is het mogelijk om deuren op slot te zetten, de auto te starten, lichten aan te zetten en te toeteren. Dat alles draadloos vanaf de wearable. Ook helpt de app om je auto terug te vinden als je hem op een druk parkeerterrein hebt gezet en je weet niet meer waar. Autopech? Dan kun je de app gebruiken om om hulp te bellen.

Door op de smartwatch te tikken of via spraakcommando`s bestuur je de app én je auto. Gebruikers kunnen via de microfoon dingen zeggen als ‘Start my car’ om de auto te starten. De app zal met elk model van Hyundai werken dat voorzien is van de eerste of tweede generatie van de Blue Link dienst.

hyundai android wear

Blue Link

Hyundai zegt zelf over de app:

“Met deze nieuwe app onderzoekt Hyundai hoe draagbare technologie en Blue Link samen passen in de levens van consumenten. Het verbinden van je auto met een smartwatch en spraakherkenning was altijd iets wat alleen voorkwam in science fiction films. Nu wordt het werkelijkheid voor eigenaren van een Hyundai-auto met Blue Link.”

Heb je geen wearable, maar wel een Hyundai met Blue Link, dan kun je ook gewoon gebruikmaken van de app voor je Android-smartphone.

Lees meer over Android Wear

Bron: Hyundai
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu