De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

‘Ice Cream Sandwich groeit snel komende maanden, Jelly Bean komt derde kwartaal 2012’

Redactie
23 maart 2012, 20:20
1 min leestijd
‘Ice Cream Sandwich groeit snel komende maanden, Jelly Bean komt derde kwartaal 2012’
'Ice Cream Sandwich groeit snel komende maanden, Jelly Bean komt derde kwartaal 2012'

Digitimes verwacht dat het marktaandeel van Ice Cream Sandwich de komende maanden flink zal groeien. Veel apparaten zullen dan worden geüpdatet naar Android 4.0 en fabrikanten als Samsung, HTC en Sony zullen meer smartphones uitbrengen voorzien van den nieuwste versie van Google’s mobiele besturingssysteem. Nu draait zo’n 62 procent van alle Android-apparaten op Gingerbread is het aandeel van Ice Cream Sandwich nagenoeg te verwaarlozen. Android 5.0 Jelly Bean zou dit jaar nog op de markt moeten komen.

De website Digitimes verwacht dat Jelly Bean in het derde kwartaal van 2012 zal worden aangekondigd. Android 5.0 zal dan rond november beschikbaar worden, vergelijkbaar met de introductie van Ice Cream Sandwich vorig jaar.

Lees verder na de advertentie.

Als de volgende versie van Google’s mobiele besturingssysteem zo vroeg uitkomt wordt verwacht dat de fragmentatie van verschillende Android-versies alleen nog maar zal toenemen. Veel Android-apparaten komen nu al niet meer in aanmerking voor een update naar Ice Cream Sandwich, een update naar Jelly Bean zal er dan helemaal niet meer inzitten.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu