Ice Cream Sandwich kan voorgeïnstalleerde apps stoppen

Redactie
20 oktober 2011, 13:45
1 min leestijd
Ice Cream Sandwich kan voorgeïnstalleerde apps stoppen
Ice Cream Sandwich kan voorgeïnstalleerde apps stoppen
App stoppen in Ice Cream Sandwich

Een van de vervelende eigenschappen van sommige softwarelagen die over Android heen worden gelegd is dat soms applicaties worden meegeleverd die gewoon niet te verwijderen zijn. De desbetreffende fabrikant heeft ze dusdanig in Android ingebouwd dat ze met geen mogelijkheid te verwijderen zijn. Ice Cream Sandwich biedt de mogelijkheid om het laden van zulke applicaties te stoppen en het icoon te verwijderen uit de applicatielijst. Hierdoor kan de desbetreffende app geen gebruik meer maken je telefoon.

Het volledig verwijderen van dergelijke applicaties, die ook wel bloatware worden genoemd, is niet mogelijk op deze manier, maar het biedt wel een mogelijkheid om ervoor te zorgen dat dergelijke apps geen nadelige invloed hebben op je batterijduur. Als je naderhand besluit toch een applicatie te willen gebruiken dan kan je deze als het ware ook weer aanzetten.

Lees verder na de advertentie.

Grote vraag is echter of fabrikantent de functionaliteit uit Ice Cream Sandwich zullen slopen als ze hun eigen software aanbrengen. Veel Android-fabrikanten leveren bepaalde apps mee omdat ze hier ook een vergoeding voor krijgen of om hun eigen diensten te promoten. Als je zulke apps niet wilt gebruiken was er vooralsnog weinig dat je kon doen. De enige optie om echt van dergelijke ‘crapware’ af te komen is je telefoon te rooten en een nieuwe ROM installeren.

Bron: This is my Next

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu