Ice Cream Sandwich nu te vinden op 2,9 procent van alle Android-apparaten

Redactie
3 april 2012, 16:05
1 min leestijd
Ice Cream Sandwich nu te vinden op 2,9 procent van alle Android-apparaten
Ice Cream Sandwich nu te vinden op 2,9 procent van alle Android-apparaten

Android 4.0 Ice Cream Sandwich begint langzaam en zeker haar weg te vinden naar steeds meer apparaten. Zo hebben onder meer de Galaxy Nexus, de HTC One X en de Samsung Galaxy S II beschikking over de nieuwste versie van Google’s mobiele besturingssysteem. Dat is ook terug te zien in de laatste Android-cijfers. 2,9 procent van alle Android-apparaten is voorzien van ICS. Android 2.3 Gingerbread is nog altijd de meest gebruikte Android-versie met een aandeel van 63,7 procent.

Om de twee weken maakt Google bekend welke verschillende versies van Android allemaal in gebruik zijn. Ontwikkelaars kunnen aan de hand hiervan beter bepalen voor welke Android-versies ze hun app geschikt willen maken. Naast Gingerbread is ook Android 2.2 Froyo nog altijd flink vertegenwoordigd met een aandeel van 23,1 procent. Oudere Android-versies als Android 1.5 Cupcake, Android 1.6 Donut en Android 2.1 Eclair zijn samen goed voor zeven procent.

Lees verder na de advertentie.

Marktaandeel Android-versies

Android 3.0 Honeycomb heeft in totaal een aandeel van 3,3 procent. Aangezien deze variant van Android alleen op tablets is geïnstalleerd, zegt dat ook iets over de populariteit van Android-tablets. Android 4.0 Ice Cream Sandwich maakt Honeycomb overbodig, maar het duurt altijd enige tijd voordat fabrikanten hun apparaten kunnen updaten.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu