Ice Cream Sandwich ondersteunt game controllers
Redactie

Ice Cream Sandwich ondersteunt game controllersIn de Android 4.0 Ice Cream SDK hebben ontwikkelaars ontdekt dat de nieuwe versie van Google’s mobiele besturingssysteem ondersteuning biedt voor game controllers. Deze kunnen via USB worden aangesloten. Dat betekent dat je PC-controllers of je Xbox 360 controller zou aan kunnen sluiten op je Android-apparaat om daarmee te gaan gamen. Android ondersteunde al muizen en toetsenborden, maar dit is voor het eerst dat game controllers officieel ondersteund worden.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Ice Cream Sandwich game controller ondersteuningVooral voor de gebruikers van emulators is het ondersteunen van game controllers groot nieuws. Nu kunnen fabrikanten bijvoorbeeld een NES-controller namaken zodat je de originele Super Mario kunt spelen op je Android-tablet met Ice Cream Sandwich. Het is echter niet voor het eerst dat game controllers op Android-apparaten worden aangesloten. Zo zijn de afstandsbediening van de Wii, de PS3 controller en de Xbox 360 controller via hacks te gebruiken in combinatie met Android.

De officiele ondersteuning van game controllers in de software maakt het gebruiken van een dergelijeke controller een stuk toegankelijker. Hoewel de meeste games voor Android nu gebaseerd zijn op aanraakbediening, is er een grote vraag naar echte controllers onder die hard gamers. Met de komst van quad-core processoren en 720p HD-schermen ziet de toekomst van games op Android er rooskleurig uit.

Bron: Reddit

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.