Ice Cream Sandwich ondersteunt game controllers

Redactie
22 oktober 2011, 18:00
1 min leestijd
Ice Cream Sandwich ondersteunt game controllers
Ice Cream Sandwich ondersteunt game controllers
Ice Cream Sandwich game controller ondersteuning

In de Android 4.0 Ice Cream SDK hebben ontwikkelaars ontdekt dat de nieuwe versie van Google’s mobiele besturingssysteem ondersteuning biedt voor game controllers. Deze kunnen via USB worden aangesloten. Dat betekent dat je PC-controllers of je Xbox 360 controller zou aan kunnen sluiten op je Android-apparaat om daarmee te gaan gamen. Android ondersteunde al muizen en toetsenborden, maar dit is voor het eerst dat game controllers officieel ondersteund worden.

Vooral voor de gebruikers van emulators is het ondersteunen van game controllers groot nieuws. Nu kunnen fabrikanten bijvoorbeeld een NES-controller namaken zodat je de originele Super Mario kunt spelen op je Android-tablet met Ice Cream Sandwich. Het is echter niet voor het eerst dat game controllers op Android-apparaten worden aangesloten. Zo zijn de afstandsbediening van de Wii, de PS3 controller en de Xbox 360 controller via hacks te gebruiken in combinatie met Android.

Lees verder na de advertentie.

De officiele ondersteuning van game controllers in de software maakt het gebruiken van een dergelijeke controller een stuk toegankelijker. Hoewel de meeste games voor Android nu gebaseerd zijn op aanraakbediening, is er een grote vraag naar echte controllers onder die hard gamers. Met de komst van quad-core processoren en 720p HD-schermen ziet de toekomst van games op Android er rooskleurig uit.

Bron: Reddit

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's