Sony onthult nieuwe smartphones, wearables en compacte tablet op IFA

Gijs Ettes
3 september 2014, 16:50
3 min leestijd
Sony onthult nieuwe smartphones, wearables en compacte tablet op IFA
sony-smartphones

Als verwacht heeft Sony vandaag tijdens zijn  persconferentie in aanloop naar de IFA de Xperia Z3, Xperia Z3 Compact, Xperia Z3 Tablet Compact, Xperia E3, SmartWatch 3 en de SmartBand Talk onthuld. Eerstgenoemde is het nieuwe vlaggenschip van Sony, dat qua specificaties weinig verschilt van zijn voorganger. Het 5,2 inch-scherm heeft een identieke 1080p-resolutie en de smartphone wordt wederom aangedreven door een Snapdragon 801-chip. Deze heeft wel een iets hogere kloksnelheid van 2,5GHz. Daarnaast zijn de randen van het toestel iets afgerond  en is de dikte van de bezels afgenomen. De 20,7 megapixel-camera heeft dankzij de nieuwe lens een grotere beeldhoek.

De Xperia Z3 Compact  is het best te omschrijven als de kleinere en goedkopere versie van de Z3, maar qua specificaties is het toestel vrijwel identiek aan Sony’s nieuwe vlaggenschip. Wel is het display kleiner (4,6 inch) en voorzien van een lagere 720p-resolutie. Daarnaast is er 2GB aan werkgeheugen beschikbaar in plaats van 3GB.

Lees verder na de advertentie.

Meer over de Xperia Z3 Tablet Compact

De prijs van de vandaag  officieel  onthulde Xperia Z3 Tablet Compact  is wel bekend: 399 euro. Voor dat bedrag  krijg je een 8 inch-tablet met een 1080p-scherm en een vlotte Snapdragon 801-chip. Het toestel weegt slechts 270 gram en komt beschikbaar in de kleuren matzwart en  wit. Net als andere high-end toestellen in de Xperia-reeks is de Z3 Tablet Compact stof- en waterbestendig. De Xperia Z3 Tablet Compact wordt vanaf de herfst van 2014 wereldwijd gelanceerd met wifi of wifi/4G. Laatstgenoemde variant kost 499 euro.

Alle nieuwe Android-toestellen van Sony krijgen later dit jaar toegang tot Playstation Remote. Met deze toffe app kun je via wifi games van een Playstation 3 of Playstation 4 op je mobiele apparaat spelen.

Xperia E3: betaalbare smartphone met 4G

De Xperia E3 is een meest betaalbare Sony-smartphone die beschikt over een 4,5 inch scherm (854 bij 480 pixels), een 5 megapixel-camera en ondersteuning voor 4G. De Xperia E3 wordt aangedreven door een 1,2GHz-quadcore-processor (Snapdragon 400), 1GB aan werkgeheugen en 4GB aan uitbreidbare opslag. De accu heeft een capaciteit van 2330 mAh en de frontcamera schiet plaatjes met 1,3 megapixels. Het toestel wordt in de herfst van 2014 wereldwijd gelanceerd voor een adviesverkoopprijs van 169 euro.

Sony xperia E3

SmartWatch 3 en SmartBand Talk

Tijdens de persconferentie presenteerde  Sony verder  de SmartWatch 3 die, in tegenstelling tot zijn voorgangers, draait op Android Wear. Het slimme horloge heeft een vierkant ontwerp en een verwisselbare polsband van flexibel plastic. Hij is op te laden via micro-usb en heeft dus geen apart dock nodig. Verder is er een 1,6 inch-scherm met een resolutie van 320 bij 320 pixels aanwezig. Middels bluetooth is hij te koppelen met een Android-toestel, zodat je apps kun installeren en gebruik kunt maken van de gps en dataverbinding van je smartphone of tablet. De behuizing is stof- en waterbestendig.

Tot slot werd – als verwacht – de Smartband Talk onthuld. Deze opvolger van de SmartBand die begin dit jaar verscheen, heeft een klein e-ink-scherm dat de tijd en je dagelijkse stappendoel toont. Daarnaast wordt het mogelijk om met het accessoire te telefoneren, waarbij je als drager niet direct in de armband hoeft te spreken, aangezien de microfoon je stem ook van een afstandje kan oppikken. Tevens is er een krachtige speaker ingebouwd. De SmartBand Talk en SmartWatch 3 worden in de herfst van 2014 gelanceerd voor respectievelijk 160 en 260 euro.

Het laatste nieuws over Sony

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia Z3 Compact
Sony Xperia Z3 Compact

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu