De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Deze smartphones uit 2016 zijn het makkelijkst te repareren

Erwin Vogelaar
25 december 2016, 10:18
2 min leestijd
Deze smartphones uit 2016 zijn het makkelijkst te repareren

Website iFixit haalt elk jaar tientallen smartphones uit elkaar om te zien hoe deze toestellen in elkaar steken en of ze makkelijk te repareren zijn. In de iFixit 2016-lijst staan nu de opvallendste toestellen nu op een rij.

Lees verder na de advertentie.

iFixit 2016

iFixit is een van onze favoriete websites. De mensen die er aan werken halen namelijk de nieuwste smartphones (en andere apparaten) volledig uit elkaar. Deels doen ze dit om te zien hoe de toestellen precies werken, maar het belangrijkste is dat er op deze manier bepaald kan worden welke toestellen het makkelijkst te repareren zijn. Na de sloopsessie krijgt elke smartphone een score. De makkelijkst te repareren smartphone in 2016? Dat is de LG G5.

De LG G5 scoort een 8 van 10 als het gaat om repareerbaarheid. Dit kom onder andere omdat gebruikers zelf de accu kunnen vervangen. Dat is bij de meeste smartphones niet mogelijk. Ook de modulaire componenten onder de kap zorgen ervoor dat dit toestel relatief makkelijk te repareren is.

ifixit 2016

Vlak achter de LG G5 komen de Google Pixel en Pixel XL met een score van 7 van 10. Ook in deze toestellen zijn de meeste interne componenten modulair, zodat niet het complete binnenwerk uit elkaar gehaald hoeft te worden om een onderdeel te vervangen. Wel zijn deze toestellen lastig uit elkaar te halen zonder het scherm te breken. De Pixel scoort dit jaar even goed als de iPhone 7 van Apple. Om dat toestel uit elkaar te halen zijn vier verschillende schroevendraaiers nodig.

Samsung deed het in 2016 bijzonder slecht. De populaire Samsung Galaxy S7 en de Galaxy S7 Edge waren dit jaar het slechts te repareren. Deze toestellen kregen een 3 van 10 als score, omdat er een hoop lijm wordt gebruikt. De Galaxy Note 7 scoorde met een 4 van 10 niet veel beter. iFixit stelt dat als de accu van dit toestel makkelijker te verwijderen was, Samsung wellicht niet zo’n pr-drama had gehad.

Bron: iFixit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu