De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Deze IKEA-rolgordijnen bestuur je straks met de Google Assistent

Thomas Haenen
6 december 2018, 16:45
1 min leestijd
Deze IKEA-rolgordijnen bestuur je straks met de Google Assistent

IKEA brengt begin volgend jaar stemgestuurde rolgordijnen uit in Nederland. De Kadrilj- en Fyrtur-rolgordijnen kun je onder andere met de Google Assistent bedienen.

IKEA-rolgordijnen Google Assistent-ondersteuning anagekondigd

IKEA-rolgordijn Google Assistent

De Fyrtur-rolgordijnen zijn geheel verduisterend, terwijl Kadrilj nog een klein beetje licht door laat. Beide zijn gemotoriseerd en kunnen dus op afstand worden bediend. Dat kan met een afstandsbediening, maar ook met een app op je smartphone of stembediening.

Beide rolgordijnen kunnen worden aangestuurd door de IKEA Tradfri-app, die je ook gebruikt voor de slimme belichting van het bedrijf. Die kan gekoppeld worden aan de Google Assistent, Siri en Amazon Alexa. Straks hoef je dus niet eens meer op te staan om de gordijnen dicht te doen, maar roep je gewoon ‘Welterusten!’ tegen je Google Home voor een donker huis.

IKEA Fyrtur of Kadrilj-rolgordijnen kopen

Het tweetal is vanaf deze winter bij alle IKEA-vestigingen te koop, maar online zijn ze op dit moment nog niet verkrijgbaar. Voor een verduisterend Fyrtur-rolgordijn betaal je 149 euro, terwijl een Kadrilj-rolgordijn 119 euro kost. Ze worden geleverd inclusief afstandsbediening met batterijen. De Android-versie van de Tradfri-app vind je gratis in de Play Store.

De Zweedse woonwinkel heeft inmiddels een aardig assortiment aan producten voor je smart home. Zo verkoopt IKEA al geruime tijd Tradfri-lampen, die je met je smartphone kunt aansturen. Daarmee biedt het bedrijf een goedkoop alternatief voor onder andere Philips Hue. Sinds dit najaar zijn er ook Tradfri-stopcontacten beschikbaar, waarmee je ook andere apparaten op afstand kan bedienen.

→ Tip: zo koppel je een IKEA Tradfri-lamp aan de Google Assistent

Lees meer over de Google Assistent

Bron: IKEA
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu