Slimme IKEA rolgordijnen met Google Assistent-ondersteuning te koop
Lars Paymans

Na een paar keer uitgesteld te zijn geweest, kun je de slimme rolgordijnen van IKEA nu kopen via de webshop van de meubelwinkel. Deze kun je bedienen met de Google Assistent.

IKEA slimme rolgordijnen nu in Nederland verkrijgbaar

‘OK Google, goedemorgen’, is voor bepaalde Android-gebruikers al genoeg om alle lampen in huis te activeren. Om ook automatisch de rolgordijnen van je slaapkamer omhoog te draaien, kun je nu bij IKEA terecht.

De slimme rolgordijnen die nu verkrijgbaar zijn, ondersteunen de Google Assistent, Siri en Amazon Alexa, zodat je ze net als een slimme lamp met je stem en smartphone kunt bedienen. Ook kun je de IKEA Homesmart-app voor iOS en Android hiervoor gebruiken.

Heb je geen smartphone of Google Home-speaker bij de hand, dan kun je de rolgordijnen ook met een afstandsbediening naar beneden of omhoog laten. Het rolgordijn werkt op een klein motortje dat met een accu wordt aangedreven. Deze kun je opladen en daarna in de bovenkant van het rolgordijn stoppen.

Vijf verschillende formaten, niet op maat gemaakt

De IKEA Fyrtur wordt geleverd in vijf verschillende formaten, die verschillen van 60 x 195cm tot 140 x 195cm. Dat heeft uiteraard ook invloed op de prijs. Het goedkoopste model kost 119 euro, terwijl je voor de duurste 159 euro betaalt. De rolgordijnen kunnen niet op maat worden gemaakt.

Om de Fyrtur te kunnen gebruiken, heb je een speciale TradFri-verbindingshub van 32 euro nodig, die je bijvoorbeeld ook gebruikt om de slimme lampen van IKEA te koppelen. De rolgordijnen zijn lang niet het eerste slimme product van IKEA. Zo bracht het bedrijf een tijd geleden slimme lampen uit en verscheen onlangs een lamp met daaronder een Sonos-speaker.

Lees ook: IKEA Symfonisk review: speaker en lamp in één, daar zit muziek in

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.