Slimme rolgordijnen van IKEA vanaf augustus te koop in Nederland

Thomas Haenen
19 juli 2019, 12:01
2 min leestijd
Slimme rolgordijnen van IKEA vanaf augustus te koop in Nederland

De IKEA Kadrilj en IKEA Fyrtur zijn vanaf eind augustus in Nederland te koop. Deze slimme rolgordijnen kun je met een app of de Google Assistent bedienen.

Lees verder na de advertentie.

Release IKEA smart rolgordijnen in Nederland binnenkort

Eigenlijk zouden de slimme rolgordijnen van IKEA eind vorig jaar al verschijnen. Sindsdien heeft het meubelwarenhuis ze echter verschillende keren uitgesteld. Inmiddels komt de release steeds dichterbij. Onlangs introduceerde het bedrijf al een vernieuwde IKEA Home-app, waarmee je lampen en andere slimme apparatuur aanstuurt.

IKEA-rolgordijn Google Assistent

IKEA heeft nu aan Tweakers bevestigd dat de eerste voorraad van de slimme rolgordijnen vanaf eind augustus in Nederland en België verkrijgbaar is. Het is niet bekend hoe groot die voorraad precies is, maar de verwachting is dus dat je ze binnen enkele weken online of in de winkel kunt aanschaffen.

Het warenhuis brengt twee varianten uit van de rolgordijnen. Het IKEA Kadrilj-gordijn is lichtdoorlatend. Voor 99 euro koop je een variant van 60 centimeter breed en 195 centimeter lang, oplopend tot een maximale breedte van 140 centimeter voor 139 euro. IKEA Fyrtur is verduisterend en kost 119 euro voor een breedte van 60 centimeter, tot maximaal 159 euro voor 140 centimeter breed.

Praten tegen je rolgordijn

Beide rolgordijnen kunnen worden aangestuurd door de IKEA Home-app, die je ook gebruikt voor de slimme belichting van het bedrijf. Die kan gekoppeld worden aan de Google Assistent, Siri en Amazon Alexa. Straks hoef je dus niet eens meer op te staan om de gordijnen dicht te doen, maar roep je gewoon ‘Welterusten!’ tegen je Google Home voor een donker huis.

De Zweedse woonwinkel heeft inmiddels een aardig assortiment aan producten voor je smart home. Zo verkoopt IKEA al geruime tijd Tradfri-lampen, die je met je smartphone kunt aansturen. Daarmee biedt het bedrijf een goedkoop alternatief voor onder andere Philips Hue. Sinds eind vorig jaar zijn er ook Tradfri-stopcontacten beschikbaar, waarmee je ook andere apparaten op afstand kan bedienen.

→ Tip: zo koppel je een IKEA Tradfri-lamp aan de Google Assistent

Lees meer over de Google Assistent

Bron: Tweakers
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu