Deze Sonos-speakers van IKEA zijn ook een tafellamp of boekenplank

De samenwerking tussen IKEA en Sonos werpt zijn eerste vruchten af. De eerste twee speakers verschijnen deze zomer en zijn bijzonder multifunctioneel.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Dit is de IKEA Symfonisk

We wisten al een paar jaar dat IKEA en Sonos de handen ineen hadden geslagen, maar vandaag zien we pas het eerste resultaat hiervan: de Symfonisk-lijn is een nieuwe productserie van IKEA die voorlopig uit twee speakers bestaat: een speaker die verwerkt zit in de voet van een tafellamp en een speaker die je als boekenplank kunt gebruiken.

De Symfonisk-tafellamp gaat 179 euro kosten, de muurspeaker 99 euro. Je hebt bij beide producten de keuze uit de kleuren zwart en wit. De eerste exemplaren zijn vanaf augustus in Nederlandse IKEA-vestigingen verkrijgbaar.

De speakers hebben dezelfde geluidskwaliteit als de Sonos One en laten zich ook op dezelfde manier bedienen. Via de Sonos-app voor Android kun je nummers selecteren of een afspeellijst maken. Helaas hebben de speakers geen ondersteuning voor de Google Assistent.

Heb je meerdere Sonos-speakers in huis staan, dan kun je ze ook aan deze Symfonisk-apparaten koppelen voor stereogeluid. Heb je een Sonos Beam onder je tv liggen, dan kun je deze IKEA-speakers ook gebruiken om achtergrondgeluid te geven.

IKEA en Sonos slaan een brug tussen audio en meubilair

IKEA en Sonos een brug tussen speakers en meubelstukken met de Symfonisk-lijn. Het blijft overigens niet bij deze twee producten. In de toekomst zullen er meer soortgelijke apparaten op de markt komen. IKEA mengt zich daarmee meer dan ooit in de markt van slimme producten. Zo had IKEA al langer slimme lampen, slimme Tradfri-stopcontacten en verschijnt later dit jaar ook het eerste slimme rolgordijn.

Lees ook: Zo koppel je een IKEA Tradfri-lamp aan Philips Hue, en dit zijn de nadelen

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.