De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Dit gebeurt er als je ‘I’m feeling lucky’ tegen Google Assistant zegt

Erwin Vogelaar
18 oktober 2016, 21:15
2 min leestijd
Dit gebeurt er als je ‘I’m feeling lucky’ tegen Google Assistant zegt

Zeg je tegen je Pixel of Pixel XL ‘OK Google, I’m feeling lucky’, dan kun je een uitgebreide quiz verwachten van de Google Assistent. Inclusief muziek, publiek en nicknames.

Lees verder na de advertentie.

I’m feeling lucky

Google-gebruikers kennen de term ‘I’m feeling lucky’ vast wel. De knop stond lang onder je zoekopdracht op Google.com, maar inmiddels is de knop een beetje verstopt. Geen nood, want ‘I’m feeling lucky’ komt weer helemaal terug. Deze keer duikt de term op in Google Assistent voor de Pixel en Pixel XL. Zodra je tegen het toestel zegt: ‘Ok Google, I’m feeling lucky’, dan wordt er een uitgebreide quiz gestart inclusief een muziekje.

i'm feeling lucky

Deze quiz is vrij uitgebreid. De assistent stapt direct in haar rol als gameshow-host, de muziek start en het publiek juicht. Ja, Google heeft zelfs een publiek toegevoegd. ‘Welcome to Are You Feeling Lucky!’, roept de assistent. Zelfs bij slechte grapjes van de host klinkt er een vrij neppe lach van het publiek. Zoals het hoort. Vervolgens kun je aangeven met hoeveel spelers de de quiz met willekeurige vragen wil spelen. Elke speler krijgt een nickname. Waarschijnlijk is dit gedaan zodat de assistent geen namen hoeft uit te spreken.

De hele quiz moet je spelen met je stem, dus je kunt niets typen. De quizvragen die volgen moet je dus beantwoorden door te spreken. De vragen gaan bijvoorbeeld over geografie, waar een bepaald land op de kaart zit. Het kan gaan over schrijvers, zoals wat de echte naam van Mark Twain was. Of het gaat bijvoorbeeld over taal, zoals een woord raden vanuit een beschrijving. Soms zijn het open vragen en soms meerkeuzevragen. Al met al is het een vrij complete quiz die zomaar verstopt zit in Google Assistant. We zijn benieuwd wat voor geheimen de assistent nog meer in petto heeft.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Ars Technica
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu