IMDb voor Android nu ook geoptimaliseerd voor tablets

Redactie
12 juli 2011, 19:06
1 min leestijd
IMDb voor Android nu ook geoptimaliseerd voor tablets

De Android-app van de Internet Movie Database, beter bekend als IMDb onder filmliefhebbers, is nu ook geschikt voor tablets. De complete app is flink onder handen genomen met een nieuwe lay-out die de app beter tot zijn recht laten komen op de grote tabletschermen. Ook de telefoonversie is aanzienlijk verbeterd met versie 2.0.

Zo is het nu mogelijk om film te beoordelen in de app zelf en om films en series te volgen in een watchlist. Daarnaast is de laadsnelheid verbeterd en zijn veel kleine foutjes opgelost. Je kunt nu ook inloggen met je Facebookaccount en in de app kun je updates versturen naar de sociale netwerken Facebook en Twitter.

Lees verder na de advertentie.

Via de app zijn ook filmtijden op tehalen voor dertien landen maar helaas werkt deze functie niet voor Nederlandse bioscopen. Landen die wel worden ondersteund zijn de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal, Canada, Australië, Mexico, New Zeeland, Argentinië en Chili.

Volgens IMDb zijn haar apps voor de diverse mobiele platformen 21 miljoen keer gedownload. IMDb ondersteunt naast Android ook iOS en Windows Phone 7. De versie voor Android is 7,5 miljoen keer geïnstalleerd door gebruikers wereldwijd. Hoewel er al een geoptimaliseerde IMDb-app voor de iPad was, is deze nu dan ook geschikt voor Android-tablets.

Downloaden via Android Market: IMDb Movies & TV (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu