De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Apple heeft iMessage voor Android met Material Design ontworpen’

Erwin Vogelaar
25 oktober 2016, 19:31
2 min leestijd
‘Apple heeft iMessage voor Android met Material Design ontworpen’

Er lopen al langer geruchten dat Apple bezig is met iMessage voor Android. Het lijkt er nu op dat daar al veel verschillende designs voor zijn gemaakt.

Lees verder na de advertentie.

iMessage Android

Hoewel de berichten-apps van Google op meerdere platformen werken, staat Apple er om bekend berichten-app iMessage exclusief voor iOS te houden. Hierdoor kunnen gebruikers van deze app op een iPhone niet communiceren met een Android-gebruiker. Er zijn al lang geruchten dat Apple bezig zou zijn met een Android-app, waardoor deze communicatie wel mogelijk wordt. Deze app is nog steeds niet verschenen, maar toch lijkt Apple het op z’n minst te overwegen. De app heeft binnen het bedrijf namelijk al veel verschillende designs gehad.

imessage android

Apple-schrijver John Gruber schrijft dat hij heeft vernomen dat er verschillende mockups van iMessage bij Apple rond zijn gegaan. Deze ontwerpen laten de berichten-app van Apple in verschillende stijlen zien. De ene volgens de iOS-stijl, terwijl het andere design de Material Design-regels van Google strikt aanhoudt.

Wat betekent dit? Deze geruchten geven niet aan dat de app daadwerkelijk naar Android komt. Het kan wel, maar het is op geen enkele manier een bevestiging. Als de mockups echt bij Apple rond gaan, betekent het in ieder geval wel dat Apple de app overweegt.

iMessage apps

Het zou voor Apple logisch zijn om op dit moment iMessage naar Android te brengen. Het bedrijf heeft recentelijk de app namelijk opengezet voor uitbreidingen die gebruikers kunnen kopen. Door deze uitbreidingen ook op Android aan te bieden, kan Apple meer geld verdienen. Toch wil het bedrijf iMessage ook graag op iOS houden, omdat het consumenten een extra reden geeft om bij de iPhone te blijven. Op dit moment biedt Apple al Apple Music aan in de Play Store en een app om van Android naar iOS te verhuizen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu