‘Apple onthult iMessage voor Android tijdens WWDC 2016’

Lars Paymans
10 juni 2016, 8:26
1 min leestijd
‘Apple onthult iMessage voor Android tijdens WWDC 2016’

Voor Android-gebruikers kan het aanstaande maandag ook de moeite zijn om naar de WWDC-keynote van Apple te kijken. Volgens geruchten krijgen we daar iMessage voor Android te zien.

Lees verder na de advertentie.

iMessage voor Android tijdens WWDC

Volgens het onbekende  Mac Daily News zal de onthulling van iMessage voor Android een van de onthullingen zijn van WWDC 2016. Met de komst van iMessage voor Android kunnen iOS- en Android-gebruikers met elkaar communiceren via de dienst.

Apple Music Android

Een groot voordeel, omdat iMessage tot nu toe alleen tussen iPhones, iPads en Macs onderling werkt. Dit maakt de aankondiging niet alleen goed nieuws voor Android-bezitters, maar ook voor eigenaren van een iPhone. Zij hebben er immers in een klap een berg nieuwe mensen bij om mee te communiceren.

Meer Apple-apps voor Android

Het zou overigens niet de eerste keer zijn dat Apple een app uitbrengt op Android. Een paar maanden geleden verscheen er een speciale app om de overstap van Android naar iOS makkelijker te maken. Ook is muziekdienst Apple Music al een tijdje beschikbaar op het besturingssysteem van Google. Dankzij de mogelijkheden van Android heeft Apple Music daar zelfs een aantal unieke functies, zoals de mogelijkheid om een audiospeler als widget op je homescreen te zetten.

Aanstaande maandag kun je via onze zustersite iPhoned meekijken naar de keynote van WWDC. Mochten er interessante Android-aankondigingen voorbij komen, dan lees je dit uiteraard als eerste op Android Planet.

Lees meer over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu