In ontwikkeling: MyScript, handschriftherkenning voor Android

Redactie
15 juni 2009, 16:16
1 min leestijd
In ontwikkeling: MyScript, handschriftherkenning voor Android
handschrift

Het schermtoetsenbordje van Android zal niet iedereen bevallen. Vooral in portretstand is er veel moeite nodig om de juiste letters te raken. Vision Objects werkt nu aan een oplossing: ze maakten MyScript for Android, software voor handschriftherkenning. Met je vingers schrijf je op het scherm zoals je gewend bent. Vooral bij talen zoals Chinees en Japans, waarbij je ingewikkelde karakters moet tekenen kan zo’n oplossing handig zijn. Zoals je in de video hieronder kunt zien heb je geen stylus nodig en worden de ingevoerde letters redelijk snel omgezet in getypte tekst.

Lees verder na de advertentie.

Vision Objects ontwikkelt handschriftherkenning, ook voor andere apparaten. Zo is er op onderstaand filmpje een demonstratie te zien waarbij Steve Wozniak (mede-oprichter van Apple) laat zien hoe MyScript op een Modbook werkt (een Mac-tablet).

Overigens wordt er ook alweer over nieuwe methoden nagedacht: zo is er de PhonePoint Pen, waarbij je met je toestel letters in de lucht moet tekenen. Het is een experimenteel systeem en helaas nog niet geschikt voor Android.

Categorie: Firmware
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's